Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Καλάβρυτα-Παρέμβαση από την Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος για την κατάθεση στεφάνου από τον Γερμανό Πρέσβη

Με αφορμή δημοσιεύματα του Αχαϊκού τύπου ότι δήθεν η Ένωσή μας δια του Προέδρου τηςΧαρίλαου Ερμείδη «κινήθηκε εναντίον του Γερμανού Πρέσβη φωνάζοντας» (sic) και προς αποκατάσταση των γεγονότων λεκτέα τα εξής:

Η Ένωσή μας ουδέποτε είδε ευμενώς την κατάθεση στεφάνου από τον εκάστοτε Γερμανό Πρέσβη στον τόπο εκτέλεσης των Καλαβρυτινών συμπατριωτών μας στις 13-12-1943, διότι την θεωρούσε και την θεωρεί παρελκυστική, αφού δεν έχει αναγνωριστεί και αποκατασταθεί από την Γερμανική Κυβέρνηση το αποτέλεσμα του Ολοκαυτώματος.
Ως εκ τούτου θα δεχόμασταν την κατάθεση στεφάνου, θα συγχωρούσαμε, αλλά δεν θα ξεχνούσαμε ποτέ, αν αυτό συνοδευόταν από γνήσια συγγνώμη και έμπρακτη ηθική και οικονομική αποκατάσταση λόγω ηθικής βλάβης και ψυχικής οδύνης.

Επί του γεγονότος της 13-12-2021 στεντόρεια δηλώνουμε ότι, ποτέ η Ένωσή μας, μέλη και ο Πρόεδρός της Χαρίλαος Ερμείδης κινήθηκαν απειλητικά ή φωνασκώντας κατά του Γερμανού Πρέσβη.
Επ’ ουδενί η προφορική αναφορά σε τόνο διαλόγου και όχι φωνασκίας ότι, η Γερμανική κυβέρνηση και ο εκάστοτε πρέσβης της δεν είναι επιθυμητοί στο μνημείο θυσίας – όσον δεν αποκαθίσταται το έγκλημα – αποτελούν απειλητικές, εξυβριστικές ή άλλου είδους απρεπείς πέραν κάθε πρωτόκολλου ενέργειες που εμπίπτουν σε ποινικά κολάσιμες πράξεις.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης