Κοινωνία

Προσφυγικό: Τρίτωσε το κακό - Νέο ναυάγιο με 92 μετανάστες στη Μάνη – Στα χέρια των αρχών τρεις διακινητές

Άλλο ένα περιστατικό, το τρίτο μέσα σε λίγα 24ωρα, με ναυάγιο πλοίου που μετέφερε μετανάστες, σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στη Μάνη.

Ιστιοφόρο με το όνομα «Wave Dancer», στο οποίο επέβαιναν, 92 μετανάστες (άπαντες άνδρες, εκ των οποίων 54 ανήλικοι), προσάραξε στο όρμο Γυαλιά Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα διερχόμενος πολίτης ενημέρωσε για το περιστατικό της προσάραξης του σκάφους και άμεσα στο σημείο έσπευσαν από ξηράς δύο περιπολικά οχήματα και από θαλάσσης ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν τα αστυνομικά τμήματα Αρεόπολης και Γυθείου καθώς και η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας για παροχή συνδρομής στις από ξηράς έρευνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης και ελέγχου σε δύσβατα σημεία σε βραχώδες έδαφος και σε μεγάλη ακτίνα από το σημείο του συμβάντος, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 23, 24 και 28 ετών, που προσπαθούσαν να διαφύγουν. Οι ανωτέρω τρεις συνελήφθησαν ως φερόμενοι διακινητές, καθόσον αναγνωρίσθηκαν από έτερους επιβαίνοντες αλλοδαπούς ως οι υπεύθυνοι για την παράνομη μεταφορά τους, για έκθεση της ανθρώπινης ζωής σε κίνδυνο και για απόπειρα παράνομης εισόδου στη χώρα χωρίς την τήρηση των νόμιμων διατυπώσεων.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος, ενώ από την προσάραξη του ιστιοφόρου σκάφους δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επτά οι νεκροί  στα Αντικύθηρα – Εξανεμίζονται οι ελπίδες για τους αγνοούμενους στη Φολέγανδρο

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός 90 ατόμων (52 άνδρες 11 γυναίκες και 27 παιδιά) από τη βραχονησίδα Πρασονήσι, βόρεια των Αντικυθήρων, μετά την προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με μετανάστες, στο οποίο επέβαινε αδιευκρίνιστος μέχρι στιγμής αριθμός επιβαινόντων.

Από την προσάραξη του ιστιοφόρου έχασαν τη ζωή τους 7 άτομα (πέντε γυναίκες και 2 άνδρες) οι σοροί των οποίων περισυνελέγησαν από τη θαλάσσια περιοχή από πλωτό σκάφος του λιμενικού.

Το ιστιοφόρο που μετέφερε τους μετανάστες, φέρεται να είχε αναχωρήσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Στο μεταξύ, εξανεμίζονται οι ελπίδες για τους αγνοούμενους, μετά το ναυάγιο στη Φολέγανδρο, όπου τρία άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.

Δεκατρία άτομα έχουν διασωθεί ενώ στο σκάφος σύμφωνα με μαρτυρίες επέβαιναν δεκάδες με έναν μάρτυρα να κάνει λόγο για μέχρι και πενήντα άτομα. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 32 άτομα.

Ο τελευταίος άνδρας που διασώθηκε εντοπίστηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή της Φολεγανδρου μετά από ώρες στη θάλασσα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...