Κοινωνία

Βέροια: Εξαπάτησε τρία άτομα και κατάφερε να αποσπάσει 124.000 ευρώ

Σε μία απίστευτη απάτη προχωρούσε για περίπου έναν χρόνο 46χρονος ημεδαπός στη Βέροια καταφέρνοντας να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά ασκώντας ψυχολογική και οικονομική πίεση εις βάρος των θυμάτων τους.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 46χρονος παρουσιάστηκε σε 49χρονο ημεδαπό άνδρα, ως πατέρας κοριτσιού που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, με ανάγκη ιατρικής επέμβασης υψηλού κόστους. Με αυτό τον τρόπο αρχικά του απέσπασε χρηματικό ποσό και έπειτα, ως απόδοση ευγνωμοσύνης, προθυμοποιήθηκε να μεσολαβήσει στην αγορά οχήματος σε αρκετά χαμηλή τιμή, για λογαριασμό του.

Στη συνέχεια, μαζί με δύο συνεργούς του και με το πρόσχημα ότι προέκυψαν δυσκολίες στη διαδικασία μεταβίβασης του οχήματος, εξαιτίας δήθεν βεβαιωμένων οφειλών του παθόντα σε τραπεζικά ιδρύματα, του αποσπούσε ασκώντας σε βάρος του ψυχολογική και οικονομική πίεση διάφορα χρηματικά ποσά.

Το χρονικό διάστημα από 29 Νοεμβρίου 2021 μέχρι και πριν από δύο ημέρες, κατάφερε να του αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 34.340 ευρώ για να προβεί στη δήθεν εξόφληση μη υπαρκτών τραπεζικών οφειλών του.

Ο 46χρονος άνδρας συνελήφθη στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, προχθές (21 Δεκεμβρίου 2021) το μεσημέρι στη Βέροια, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, για κακουργηματική περίπτωση απάτης κατ’ εξακολούθηση.

Για την ίδια υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 56χρονου ημεδαπού συνεργού του, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν, για απάτη από κοινού.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, που είχε προηγουμένως αποσπάσει από τον παθόντα.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, από τον Δεκέμβριο του 2020, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και με πρόσχημα την ανακάλυψη κατά τη μεταβίβαση οχήματος δήθεν οφειλών σε Δ.Ο.Υ. και σε τραπεζικά ιδρύματα, απέσπασε από 39 και 46 ακόμη ημεδαπούς άνδρες, τα χρηματικά ποσά των 58.600 ευρώ και 31.730 ευρώ, αντίστοιχα.

Συνολικά κατάφερε να αποσπάσει το ποσό των 124.670 ευρώ.

Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Βέροιας.


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...