Κοινωνία

Λάρισα: Συλλήψεις μαθητών για παιδική πορνογραφία – Σάλος από τη φωτογραφία σε σχολείο

Σε μπελάδες με… διδακτικό χαρακτήρα έβαλε δύο ανήλικους Λαρισαίους μαθητές η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο και ειδικότερα η ανέλεγκτη πρόσβαση σε εφαρμογές και σελίδες με υλικό που, φαινομενικά δείχνει «αθώο», αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο ένας μαθητής -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία» – κατέβασε μια ανάλογη φωτογραφία την οποία απέστειλε σε άλλο μαθητή και εκείνος, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, την έδειξε από το κινητό του τηλέφωνο σε συμμαθητές του.

Μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ένα γυμνό μωρό και ένα ανδρικό μόριο, υλικό που θα εξεταστεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. εάν είναι αληθινό ή αποτελεί προϊόν φωτομοντάζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρχικά ο 15χρονος μαθητής της Β’ Λυκείου και στη συνέχεια ο 13χρονος μαθητής της Α’ Γυμνασίου βρέθηκαν να έχουν συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και μάλιστα κατηγορούμενοι, όπως προβλέπεται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Οι δύο μαθητές καθότι ανήλικοι, αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή, ενώ ήδη ενημερώθηκαν οι γονείς τους. Η υπόθεση που χαρακτηρίζεται σοβαρή συνεχίζει να απασχολεί την αστυνομία και αναμένονται ανακοινώσεις, ακόμα και εντός της ημέρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ