Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κόντρα Χατζηδάκη-εργαζομένων για τις κομμένες άδειες στον ΕΦΚΑ

Σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ, σε πλήρη αναστάτωση βρίσκεται ο ΕΦΚΑ, μετά την απόφαση του Κωστή Χατζηδάκη, να ζητήσει από τον διοικητή του Φορέα, Παναγιώτη Δουφεξή, να ανακαλέσει όλες τις άδειες για τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων! Αιτία αυτής της πρωτόγνωρης απόφασης είναι το άλυτο πρόβλημα των απονομών συντάξεων. Η πρωτοβουλία αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με ορισμένους συνδικαλιστές του ΕΦΚΑ, να κατηγορούν τον υπουργό για υποκρισία και να ζητούν μέχρι και την παραίτησή του. Μάλιστα, εάν επιμείνει ο κ. Χατζηδάκης στην αρχική του απόφαση, προειδοποιούν για μαζικές κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν, καθώς θεωρούν ότι γι’ αυτό το τεράστιο αδιέξοδο που έχουν δημιουργηθεί, δεν πρέπει να στοχοποιούνται οι ίδιοι. Πολλώ δε μάλλον, πιστεύουν ότι η απόφαση του υπουργού, τους τιμωρεί εν μέσω εορτών, ενώ δεν έχουν οι ίδιοι την ευθύνη γι’ αυτό το κατάντημα του ΕΦΚΑ. Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων (ΠΣΕ) ΟΓΑ, που απευθυνόμενος στον κ. Χατζηδάκη, χρησιμοποιεί την φράση: «Ουαί σοι, γραμματεύ και φαρισαίε, υποκριτά»!

Οι εργαζόμενοι επιμένουν ότι με κινήσεις «χειρουργικής ακρίβειας», ο υπουργός Εργασίας «καταχωνιάζει κάτω από χαλί την αποτυχία του» και ταυτόχρονα «μεθοδεύει  την απαξίωση και το επακόλουθο ξεπούλημα των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, εις βάρος των συνταξιούχων, των ασφαλισμένων και των επιδοματούχων , μονιμοποιώντας την ταλαιπωρία και την απαξίωσή τους.» Απάντηση αυτές τις πρωτοβουλίες, είναι, κατά τους συνδικαλιστές του πρώην ΟΓΑ, ο «γενικός ξεσηκωμός».

Ανάλογα σκληρή είναι και η τοποθέτηση επί του ίδιου θέματος από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων (ΣΥΑΤ). Γίνεται λόγος για εμπαιγμός των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων από τον υπουργό Εργασίας. Τονίζεται δε ότι οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ αντιμετωπίζονται σαν «πρόβατα στη σφαγή», για να καλυφθούν οι τεράστιες ευθύνες του κ. Χατζηδάκη και της διοίκησης του Φορέα για το απίστευτο «μπάχαλο» που έχει δημιουργηθεί.

«Οι υπάλληλοι του e-ΕΦΚΑ ενημερώνουμε τον κο Χατζηδάκη ότι αυτή η έκτακτη ανάγκη που επικαλείται με θράσος και υποκρισία, για τους εργαζόμενους στον Φορέα αποτελεί μόνιμη συνθήκη εργασίας. Εκτός αν θεωρεί τις 300 χιλιάδες εκκρεμείς συνταξιοδοτικές υποθέσεις ως έκτακτη ανάγκη που μπορεί να λυθεί με το ελάχιστο εναπομείναν προσωπικό μέσα σε 10 ημέρες», υπογραμμίζει ο ΣΥΑΤ. Οι συνδικαλιστές προειδοποιούν τον υπουργό Εργασίας να πάρει πίσω αυτή την απόφαση, διαφορετικά η αντίδραση θα είναι «μαζική και γενικευμένη».

«Σκλάβοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε. Ο αυταρχισμός και η υποκρισία δεν θα περάσουν», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Παρέμβαση όμως στο θέμα που έχει ανακύψει, έγινε και από την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής του κόμματος, τονίζει με δήλωσή της, υπογραμμίζει ότι η απόφαση Χατζηδάκη για οριζόντια ανάκληση όλων των αδειών του προσωπικού του ΕΦΚΑ, συνιστά «ακραίο επικοινωνιακό λαϊκισμός του Υπουργού Εργασίας, με προφανή πολιτική σκοπιμότητα».

«Ο κ. Χατζηδάκης, για να αποφύγει τις ευθύνες τις δικές του και της κυβέρνησης για τον τριπλασιασμό των εκκρεμών συντάξεων, την υποστελέχωση του ΕΦΚΑ, τη καθυστέρηση της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του και του φιάσκου της εμπλοκής ιδιωτών στην απονομή συντάξεων, συνεχίζει να απαξιώνει τον ΕΦΚΑ και να στοχοποιεί το προσωπικό του επιστρατεύοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό και παραβιάζοντας στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.»

Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου, ζητάει από τον κ. Χατζηδάκη, «να απολογηθεί στους συνταξιούχους και στους ασφαλισμένους για τις κυβερνητικές επιλογές και ολιγωρίες», αντί να «στρώνει το χαλί για το σχέδιο νόμου που ανακοίνωσε, με το οποίο προωθεί την ιδιωτικοποίηση και κομματικοποίηση του ΕΦΚΑ, των διευθυντικών θέσεων και κρίσιμων υπηρεσιών του».

«Ο Υπουργός Εργασίας Υποτιμά άλλη μία φορά τη νοημοσύνη των συνταξιούχων, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ για το συνεχιζόμενο δράμα των εκκρεμών συντάξεων, το φιάσκο των αναδρομικών, την κατάργηση της 13ης σύνταξης και τον εμπαιγμό του περιορισμένου σε ύψος και αριθμό δικαιούχων συνταξιούχων του φετινού κοινωνικού μερίσματος», κατέληξε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...