Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Αμέτοχος στην επίθεση στον γυμνασιάρχη δηλώνει ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως υποστηρίζει «εκ των υστέρων έμαθα ότι συνελήφθη, απήχθη βιαίως τρόπον τινά για παραβίαση κανόνων του Συντάγματος. Αν γνώριζα ότι είχαν διαπραχθεί σοβαρά αδικήματα πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα όπως είναι ευνόητο δεν θα ακολουθούσα ούτε βέβαια θα είχα εμφανιστεί. Αντιθέτως θα διαφωνούσα και θα έσπευδα να αποχωρήσω έγκαιρα ώστε να μην ενοχοποιηθώ άδικα».

Στην απολογία του ο απόστρατος αξιωματικός σημειώνει ότι «ο μηνυτής με είδε πρώτη φορά όπως ο ίδιος καταθέσει στο ΑΤ. Είμαι εντελώς αμέτοχος στο συμβάν συνεπώς. Αντιμετωπίζω προβλήματα υγείας, διότι πάσχω από σακχαροδιαβήτη και είμαι υπερτασικός και λαμβάνω φαρμακευτική αγωγή και καθημερινά μετρώ το σάκχαρο διότι διαφορετικά τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή μου».

«Σας εκφράζω πλήρως μετανιωμένος που βρέθηκα σε αυτήν την καλοπροαίρετη ειρηνική πρωτοβουλία που τελικώς είχε απροσδόκητη εξέλιξη την ειλικρινή βαθύτατη λύπη μου εδώ για το πρωτόγνωρο, ασύνηθες, κακό συμβάν που έλαβε εξαιτίας της μεγάλης δημοσιότητας τρομακτικές διαστάσεις, με στεναχώρησε ιδιαιτέρως και βέβαια την αμέριστη ηθική και ψυχική συμπαράστασή μου στον θιγέντα και φέροντα εκδορές, γυμνασιάρχη που ευτυχώς δεν τραυματίστηκε», υποστηρίζει και προσθέτει:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είμαι διαζευγμένος πατέρας, οικογενειάρχης, συνταξιούχος απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ που προσπαθώ για τον βιοπορισμό μου και της οικογένειάς μου, έχω λευκό ποινικό μητρώο και δεν έχω απασχολήσει τις αστυνομικές ή δικαστικές αρχές. Πιστεύω υποκειμενικά ότι οι τελικώς εμπλεκόμενοι συγκατηγορούμενοι μου δεν είχαν ουσιαστική πρόθεση, βούληση ή σχεδιασμό αρπαγής ή βιαιοπραγίας παράνομης βίας σε βάρος του άγνωστου σε εμένα Γυμνασιάρχη, που τελικά έγινε με παροδική, σύντομη στέρηση της ελευθερίας του, καθώς οι δράσαντες κατευθύνθηκαν αμέσως σε λίγα λεπτά στο ΑΤ Πύδνου Κολινδρού, αποδέκτης της συσσωρευμένης οργής για τα όσα συμβαίνουν κατά την περίοδο της πανδημίας», είπε ενώπιον του ανακριτή και συνέχισε: «Εκτιμώ η πραγματική τους πρόθεση ήταν να αντιδράσουν σε όλον αυτόν τον αδιάκοπο, συνεχή, ανηλεή κατατρεγμό της κοινωνίας που υποφέρει με τα λαμβανόμενα ακραία, ενίοτε απάνθρωπα και βάρβαρα υγειονομικά μέτρα αποστέρησης ελευθεριών και περιφρόνησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Σημειώνεται ότι οι 11 συλληφθέντες για το πρωτοφανές περιστατικό προσέρχονται σήμερα τμηματικό στο Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης για να απολογηθούν. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, καθώς και για τρία πλημμελήματα, αυτά της οργάνωσης για διάπραξη κακουργήματος, διατάραξης λειτουργείας δημόσιας υπηρεσίας και παραβίαση των μέτρων περί μολυσματικών ασθενειών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ