Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Μηνύσεις για τον θάνατο 25χρονου σε κέντρο παιδιών με αναπηρία μετά από ξυλοδαρμό

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης η οικογένεια του 25χρονου που φιλοξενούνταν στο Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης, «Ο Άγιος Δημήτριος» και έχασε τη ζωή του από ξυλοδαρμό.

Η οικογένεια του νεαρού ζητά την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι συνετέλεσαν στο θάνατο του 25χρονου γιου τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σήμερα καταθέσαμε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου με όλα γνωρίζουμε, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία όχι μόνο του συγκεκριμένου φροντιστή αλλά όλα όλων όσων συνετελέσαν με πράξεις και παραλείψεις στο θάνατο του Πάρη», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας Δημήτρης Γκολέμης.

Υπενθυμίζεται ο 25χρονος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού το βράδυ της Κυριακής 28 Νοεμβρίου και εν συνεχεία μεταφέρθηκε σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Κατά τη διαδικασία του εξιτηρίου ο άτυχος 25χρονος εμφάνισε επιπλοκές και κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες εκείνο το βράδυ σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ δύο περιθαλπομένων του ιδρύματος. Ο ένας από τους δύο ήταν σε κατάσταση αμόκ. Σύμφωνα με την καταγγελία εργαζομένου του ιδρύματος στο thestival ο υπάλληλος του “Αγίου Δημητρίου” που πρόσεχε τους συγκεκριμένους περιθαλπόμενους, όταν ξέσπασε η συμπλοκή δεν έπραξε το παραμικρό για να την σταματήσει.

Σημειώνεται ότι για τον θάνατο του νεαρού κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στον Άρειο Πάγο η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ