Κοινωνία

Σαρηγιάννης: "Δεν έχουμε δει ακόμη κορύφωση θανάτων"

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να σημειωθεί η κορύφωση σε θανάτους και διασωληνωμένους, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης σημείωσε ότι στην παρούσα φάση διαπιστώνεται μία αποκλιμάκωση, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και να φανεί στον αριθμό των κρουσμάτων μέσα στο επόμενο διάστημα.

Εντούτοις, η τάση αυτή θα φανεί με υστέρηση, όπως είπε, στον αριθμό των διασωληνωμένων που δεν έχει φθάσει στην κορύφωσή του.

Το ίδιο ισχύει, όπως είπε ο κ. Σαρηγιάννης, και για τους θανάτους, οι οποίοι θα ακολουθήσουν αυξητική πορεία, καθώς γύρω στις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να σημειωθεί η κορύφωση, ακολουθούμενη από μία αποκλιμάκωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης σημείωσε ότι μένει να φανεί, πλέον, ο βαθμός διασποράς της παραλλαγής Όμικρον και το εάν θα υπάρξει μεγαλύτερη πίεση μετά τις γιορτές.

 

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες οι ημερήσιοι θάνατοι θα ανέρχονται σε 75 - 95, προσθέτοντας ότι «θα υπάρξουν και μέρες με πάνω από 100 θανάτους».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι το τέλος του έτους, ο συνολικός αριθμός των θανάτων θα φθάσει τους 20.000.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...