Κοινωνία

Κορονοϊός: Φαρμακοποιός βρήκε ημιλιπόθυμη 73χρονη-«Το σύστημα υγείας καταρρέει, εμβολιαστείτε»

Κραυγή αγωνίας φαρμακοποιού που κλήθηκε να περιθάλψει 73χρονη ασθενή με κορονοϊό, η οποία κατέρρευσε κυριολεκτικά έξω από το φαρμακείο του. 

Όπως φαίνεται στις εικόνες που ανάρτησε, ο φαρμακοποιός αναγκάστηκε να βάλει την γυναίκα σε ράντζο μέσα στο φαρμακείο του, προσπαθώντας να τη βοηθήσει, όσο εκείνη ανέμενε το ασθενοφόρο. 

Τα πληρώματα του ΕΚΑΒ δεν επαρκούν

Ο φαρμακοποιός εξηγεί πως από το πρωί της Πέμπτης κάλεσε δεκάδες φορές το ΕΚΑΒ, ωστόσο μέχρι το μεσημέρι το ασθενοφόρο δεν είχε καταφέρει να την περιμαζέψει, καθώς τα περιστατικά είναι πολλά και δεν επαρκούν τα πληρώματα. «Δεν περίμενα ποτέ ότι θα ζούσα κάτι τέτοιο στην πρωτεύουσα της χώρας» λέει και απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν. 

«Το σύστημα υγείας καταρρέει από περιστατικά που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί με ένα απλό τρόπο. Εμβολιαστείτε όχι γιατί είναι υποχρεωτικό ούτε επειδή είναι θαυματουργό και τα γιάνει όλα» σημειώνει ο φαρμακοποιός που ανάρτησε εικόνες της αβοήθητης γυναίκας που ζήτησε τις πρώτες βοήθειες στο φαρμακείο του. 

«Εμβολιαστείτε όχι γιατί συμπαθείτε η αντιπαθείτε την κυβέρνηση» λέει επίσης ο κ. Κατσόγιαννης που προσθέτει: «Ούτε θέλω να σκέφτομαι τι περνάνε οι συνάδερφοι υγειονομικοί στα νοσοκομεία αυτές τις μέρες». 

Η ανάρτηση του φαρμακοποιού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αυτή είναι η κατάσταση πλέον παντού.

Για να είμαστε ξεκάθαροι πλέον με όσα λέμε και πιστεύουμε. Η εικόνα αυτή είναι από το φαρμακείο μου στην Αθήνα κοντά στο κέντρο. Όχι σε κάποιο χωριό απομακρυσμένο χωρίς πφυ. Η γυναίκα αυτή είναι μόνη της. Έχει ένα γιο που είναι μακρυά και ασθενεί. Ήρθε στο φαρμακείο μου το πρωί ημιλιπόθυμη για να πάρει οξύμετρο καθώς πριν μερικές μέρες βγήκε θετική σε έλεγχο για COVID. Σχεδόν λιποθύμησε και ίσα ίσα πρόλαβα να την μαζέψω για να μην χτυπήσει. Είναι 73 χρόνων με υποκείμενα νοσήματα και πριν λίγες μέρες έκανε το μονοδοσικό εμβόλιο κατά πως φαίνεται λίγο αργά πλέον.

Δεν έχει κανένα να την φροντίσει και έτσι μετά από συνεννόηση με τον γιο της από τηλεφώνου καλέσαμε ΕΚΑΒ στις 11 περίπου το πρωί. Ο κορεσμός της παίζει από το 91 ως το 94 και οι σφίξεις της σε ύπτια θέση είναι από 83-90.
Έχω μια φορητή φιάλη οξυγόνου έτοιμη σε περίπτωση που χρειαστεί αν και είναι πολύ μικρή και δεν θα κάνει πολλά πράγματα. 
Η ώρα είναι 2 το μεσημέρι και παρά το γεγονός ότι έχω καλέσει το 166 δεκάδες φορές δεν έχει έρθει κανείς να την παραλάβει διότι υπάρχουν πολλά περιστατικά και δεν επαρκούν τα πληρώματα και τα οχήματα.

Κάντε όση πολιτική σπέκουλα θέλετε για το ΕΣΥ, το ΕΓΩ του καθενός και το ΕΜΕΙΣ της κοινωνίας μας. Ενταχθείτε σε οποία ιδεολογία γουστάρετε.

Η πραγματικότητα είναι μια και τα προβλήματα τα της δεν λύνονται με ευχούλες και φαντασιώσεις.

Το σύστημα υγείας καταρρέει από περιστατικά που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί με ένα απλό τρόπο.

Εμβολιαστείτε όχι γιατί είναι υποχρεωτικό ούτε επειδή είναι θαυματουργό και τα γιάνει όλα.

Εμβολιαστείτε γιατί είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε αυτή την στιγμή για να προστατεύουμε σε οποίο βαθμό αυτό είναι εφικτό . Εμβολιαστείτε όχι για να ξεμπερδεύουμε με μια δόση αλλά με εκτίμηση ρίσκου για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Εμβολιαστείτε όχι γιατί συμπαθείτε η αντιπαθείτε την κυβέρνηση. Σε όλο τον κόσμο οι κυβερνήσεις κυνηγάνε την ουρά τους ψάχνοντας τρόπους να αντιμετωπίσουν την δύναμη της φύσης και την ξεροκεφαλιά των ανθρώπων . Εσείς προστατεύεστε για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας.

Δεν περίμενα ποτέ ότι θα ζούσα κάτι τέτοιο στην πρωτεύουσα της χώρας. Κι όμως.

Ούτε θέλω να σκέφτομαι τι περνάνε οι συνάδερφοι υγειονομικοί στα νοσοκομεία αυτές τις μέρες. Τους σέβομαι λίγο παραπάνω μετά από όσα βίωσα σήμερα. Και πιστέψτε με. Τους σεβόμουν ήδη παρά πολύ!»
Καλά ξεμπερδέματα! Και ξανασκεφτείτε το. Πριν είναι αργά.

Δείτε την ανάρτηση εδώ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ