Κοινωνία

Μόνο για εμβολιασμένους εργαζόμενους τα Χριστουγεννιάτικα πάρκα

Ο Πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μίλησε για τους εργαζόμενους στα θεματικά πάρκα και πως θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι και μόνο.

«Ναι. Έχουμε την αίσθηση ότι, είναι μια εποχιακή απασχόληση άρα οι άνθρωποι θα πιάσουν τώρα δουλειά εκεί, και με δεδομένο ότι ένα μεγάλο κομμάτι των παιδιών είναι ανεμβολίαστα, εφόσον για τους ενήλικες που τα συνοδεύουν ένα μεγάλο ποσοστό είναι εμβολιασμένοι, πολύ λογικά να είναι εμβολιασμένοι και οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους χώρους. Είναι χώροι διασκέδασης και κανείς δε θέλει να αποτελέσουν εστία μιας αναζωπύρωσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Επιτροπή, εισηγείται και κάτι ακόμη: Όσοι παίρνουν πιστοποιητικό νόσησης από κορονοϊό, να το παίρνουν μόνο κάνοντας PCR τεστ και όχι rapid.

«Οι άνθρωποι που παίρνουν πιστοποίηση νόσου, εφεξής θα πρέπει να έχουν PCR. Δηλαδή δεν αρκεί το rapid test για να μας δώσει πιστοποιητικό νόσου που είναι αντίστοιχη του πιστοποιητικού εμβολιασμού… Γιατί είναι πολύ πιο αξιόπιστο τo PCR» τόνισε ο κύριος Εξαδάκτυλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημειώνεται βέβαια, ότι εκτός από αξιόπιστο είναι και πιο «τσουχτερο» στην τιμή το PCR. Για την ακρίβεια, το γνωστό και ως μοριακό τεστ, είναι το πιο ακριβό απ’ όλα, αφού κοστίζει 60 ευρώ. Ποσό, που θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους οι ανεμβολίαστοι που θέλουν να βγάλουν ένα πιστοποιητικό νόσησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η πρόταση της επιτροπής έγινε, γιατί υπήρξαν καταγγελίες ακόμα και για ιατρικό προσωπικό ότι παρουσίαζε ψευδή rapid test για να θεωρηθεί θετικό.

Ο κύριος Εξαδάκτυλος είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο: «Σε ότι αφορά τη διασπορά είμαστε σε φάση σταθερότητας με προοπτική ύφεσης»…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...