Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: "Γνωστό" κύκλωμα πίσω από τις μίζες για κρεβάτι σε ΜΕΘ

Όπως έγινε γνωστό, μια γυναίκα φέρεται να ζήτησε μίζα 3.500 ευρώ για να βρεθεί κρεβάτι ΜΕΘ για ασθενή με κορονοϊό.

Μάλιστα, το τελευταίο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη εντάσσεται στη γενικότερη δράση σπείρας που δρα εκμεταλλευόμενη την αγωνία ασθενών. Πηγές του υπουργείου Υγείας, αναφέρουν στο newsit.gr, πως πρόκειται για κύκλωμα που δραστηριοποιείται στα νοσοκομεία κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, ενώ η δράση της είναι γνωστή στο υπουργείο. Οι επιτήδειοι εντοπίζουν ανθρώπους που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στα νοσοκομεία και με το πρόσχημα ότι θα τους βρουν κρεβάτι σε ΜΕΘ, φάρμακα ή ακόμα και τα νέα μονοκλωνικά αντισώματα αποσπούν χιλιάδες ευρώ από τους απελπισμένους συγγενείς των ασθενών. 

Στη σπείρα αυτή φαίνεται να ανήκει και η γυναίκα που απαίτησε 3.500 ευρώ για να βρει κρεβάτι ΜΕΘ σε ασθενή με κορονοϊό στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος. Ο διοικητής του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, Οδυσσέας Κάτσακας μίλησε στο newsit.gr για το απίστευτο περιστατικό: «Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου πήρε τηλέφωνο ένας αστυνομικός από τη Ρόδο και μας ενημέρωσε ότι ο πεθερός του είναι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ σε εμάς. Κάποια κυρία τηλεφώνησε στη σύζυγό του και είπε ότι είναι επιτακτικός υγειονομικός».

Όπως είπε η κυρία μάλλον δεν ήταν ενημερωμένη καθώς ο “επιτακτικός υγειονομικός” «δεν είναι σωστός όρος, μάλλον εννοούσε επιταγμένος υγειονομικός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο διοικητής του νοσοκομείου ενημερώθηκε ότι η γυναίκα που κάλεσε την σύζυγο του ασθενούς ζήτησε 3.500 ευρώ γιατί όπως της είπε «έχει μεγάλη δύναμη και πολλές γνώσεις και γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις, για να τον διασωληνώσει. Μάλιστα είπε στην κόρη του διασωληνωμένου, ότι εάν θέλει να ζήσει ο πατέρας της και να μπει στην ΜΕΘ, πρέπει να της δώσει 3.500 ευρώ».

Ο κ. Κάτσακας τονίζει ότι «είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο περιστατικό, αν και ο αστυνομικός μας ανέφερε πως κάτι ανάλογο έγινε και στο Παπανικολάου. Εμείς κάναμε όλες τις ενέργειες, ο αστυνομικός μας έστειλε όλα τα στοιχεία – τα δικά του και της γυναίκας που ζήτησε τα 3.500 ευρώ – και τα στείλαμε όλα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης».

Ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» απευθύνει έκκληση στους συγγενείς αλλά και στους ίδιους τους ασθενείς «όταν κάποιος τους πάρει τηλέφωνο και τους λένε ότι οι γιατροί δεν δίνουν φάρμακα ή ότι εκείνοι θα τους δώσουν φάρμακα ή τα μονοκλωνικά ή εκείνοι θα τον διασωληνώσουν, να ενημερώνουν την διοίκηση. Δυστυχώς οι άνθρωποι μέσα στον πανικό τους και στον φόβο είναι ευάλωτοι. Μερικές φορές μπορεί να γίνουν πράγματα χωρίς να τα γνωρίζει η διοίκηση».

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΙ

https://youtu.be/eFyyKKG2owU

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ