Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: «Πριν τρομοκρατηθούμε, ας περιμένουμε»

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην επιστημονική κοινότητα μετά από την εμφάνιση της μετάλλαξης ΝΟΥ, γνωστής και ως μετάλλαξη Όμικρον. Στην πρωινή εκπομπή του Open, «Τώρα ό,τι συμβαίνει» μίλησαν για την νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης.

«Έχει πολύ περισσότερες αλλαγές από άλλα στελέχη η Όμικρον. Δεν σημαίνει όμως ότι θα επικρατήσει. Πριν τρομοκρατηθούμε, ας περιμένουμε να δούμε πως θα συμπεριφερθεί», είπε, υπογραμμίζοντας πως η εξέλιξη αυτή δεν σημαίνει ότι τα εμβόλια μας είναι άχρηστα.

«Μέχρι να έχουμε επικαιροποιημένα εμβόλια, σε 3 μήνες περίπου, η μόνη άμυνα να έχουμε αντισώματα, δηλαδή να εμβολιαστούμε. Έτσι θα βρει λιγότερο χώρο», εξήγησε και κατέληξε: «Ο ιός έχει ήδη μετακινηθεί. Κίνδυνος κάποιες χώρες να κρύψουν ότι έχουν κρούσματα με την μετάλλαξη».

Νίκος Θωμαΐδης: Επιτακτική η τρίτη δόση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την πλευρά του, ο Νίκος Θωμαΐδης χαρακτήρισε επιτακτική την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου.

«Μπορεί στη χώρα μας αυτή την ώρα να έχουμε πολλούς νεκρούς γιατί είναι κουρασμένο το νοσηλευτικό προσωπικό», είπε στο Open και συμπλήρωσε: «Τα λύματα δείχνουν σταθερά υψηλά νούμερα εδώ και 4 εβδομάδες στην Αττική. Δεν αυξάνεται βέβαια η κορύφωση. Δεν φαίνεται όμως καμία κάθοδος ακόμα».

Μάλιστα, έκρινε πως η πληρότητα στις ΜΕΘ και ο αυξανόμενος ρυθμός θανάτων προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό. «Δυστυχώς θα φτάσουμε στους 95-100 θανάτους μο. Από 5 ως 25/12 βλέπουμε κορύφωση σε νεκρούς και ΜΕΘ», κατέληξε.

https://youtu.be/1zIR8dd3koc

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...