Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Άλιμος: «Την κολοκυθιά» με τις δικαιολογίες παίζουν Δήμος και Διευθυντής σχολείου για τη θέρμανση

Σημειώνεται πως ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη ότι ο διευθυντής του σχολείου δεν άναβε την θέρμανση καθώς το θεωρούσε «υποτιμητικό» για έναν εκπαιδευτικό να ασχολείται με τέτοια πράγματα.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε από την ανάρτηση του δημάρχου, το newsit.gr βρέθηκε στο σχολικό συγκρότημα του Αλίμου και μίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αν και οι μαθητές του σχολείου δεν γνωρίζουν τι ακριβώς προηγήθηκε μεταξύ του διευθυντή και του δημάρχου αποκάλυψαν πως όντως τις προηγούμενες ημέρες δεν είχαν θέρμανση.

Σημειώνεται πως ο δήμαρχος και ο διευθυντής του σχολείου αναμένεται να συναντηθούν εντός της ημέρας στο υπουργείο Παιδείας.

Ο πρόεδρος του 15μελους ξεκαθαρίζει στο newsit.gr ότι οι μαθητές και το 15μελές έχουν πολύ καλή σχέση με την διεύθυνση και τον σύλλογο γονέων. «Για την θέρμανση δεν είχαμε κάποια ενημέρωση από τον διευθυντή, αλλά συνήθως μας ενημερώνουν. Άλλωστε δεν είχαμε και κάποιο παράπονο από μαθητές γιατί έχουμε και συνέχεια ανοιχτά τα παράθυρα λόγω covid» είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την δική του εκδοχή παρουσίασε ο δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Δόγκας, υποστηρίζοντας πως: «Είναι αστειότητες αυτά που λέγονται ότι ο διευθυντής δεν μπορούσε να σηκώσει το κουμπάκι για τη θέρμανση. Αυτό είναι ένα ωραίο επικοινωνιακό εύρημα».

Συνέχισε λέγοντας πως «εδώ συστεγάζονται δύο σχολεία και υπάρχουν σχεδόν 500 παιδιά. Κανονικά η διεύθυνση του γυμνασίου το άναβε και το έσβηνε, Δευτέρα και Παρασκευή. Ήρθε ένας αυξημένος λογαριασμός φυσικού αερίου και δημιουργήθηκε εύλογα το ερώτημα εάν υπάρχει διαρροή ή κάποιο άλλο πρόβλημα. Θα έπρεπε να έρθει εκπρόσωπος του δήμου για να δούμε τι φταίει».

Σημείωσε πως «έστειλαν ένα έγγραφο οι ιθύνοντες του σχολείου προς το δημαρχείο, ζητώντας τεχνικούς και το μόνο που τους ήρθε ως απάντηση ήταν να κλείνετε την θέρμανση και κάτι άλλα. Αλλά τώρα ήρθαν τεχνικοί και έληξε το θέμα».

Ο διευθυντής του σχολείου αρνήθηκε να μιλήσει, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες υποστηρίζει ότι φέτος ανέλαβε άλλη εταιρεία φυσικού αερίου τη θέρμανση και πως ο δήμαρχος δεν είχε μεριμνήσει να γίνει σωστή συντήρηση.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης