Κοινωνία

Κερατσίνι-Δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης: «Ήταν παιδί, δεν γίνεται να μην το είδε κανείς»

Το ενδεχόμενο η βαριά σιδερένια πόρτα του εργοστασίου στο Κερατσίνι, να έκλεισε και να άνοιξε τουλάχιστον δύο φορές πάνω στο σωματάκι του 8χρονου κοριτσιού με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου, εξετάζει ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου παιδιού, Ιωάννης Μπαρκαγιάννης, ο οποίος θεωρεί αδιανόητο να μην είδε κανείς το παιδί που ξεψυχούσε στο σημείο.

Χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για να καταλάβουν οι υπεύθυνοι του εργοστασίου ότι εκεί βρισκόταν ένα οχτάχρονο παιδί ενώ αρχικά πίστευαν ότι πρόκειται για... σακούλα.

«Από το βιντεοληπτικό υλικό που θα λάβω στα χέρια μου, θα φανεί αν πράγματι ήταν δύο ή περισσότερες φορές που άνοιξε και έκλεισε η πόρτα και χτύπησε τη θανούσα.  Δεν είναι δυνατόν κάποιος να μην είδε το παιδί. Είναι αδιανόητο αυτό το πράγμα. Αν προκύψει από τον ιατροδικαστή ότι ο θάνατος επήλθε έπειτα του πρώτου τραυματισμού και τόση ώρα ήταν εκεί το κοριτσάκι και βασανιζόταν ή είχε λιποθυμήσει και με το δεύτερο χτύπημα χάθηκε, τότε μιλάμε για καθαρή ανθρωποκτονία εκ δόλου» λέει στο protothema.gr ο Ιωάννης Μπαρκαγιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το χρονικό

Το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου, στις 17.30, ένα 8χρονο κορίτσι διέφυγε της προσοχής των δικών της και επιχείρησε να μπει στις εγκαταστάσεις εργοστασίου στο Κερατσίνι,αλλά εγκλωβίστηκε στην ηλεκτρική μεταλλική πόρτα, σφήνωσε και βρήκε φριχτό θάνατο.

Το γεγονός αυτό έγινε αντιληπτό από κάποιον υπάλληλο στις 17:50 και ενημερώθηκε ο γενικός διευθυντής της εγκατάστασης. Ωστόσο, στις 18:30 μπήκε και άλλο όχημα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, με αποτέλεσμα να γίνει νέος εγκλωβισμός της ανήλικης στη μεταλλική πόρτα. Στη συνέχεια, στο σημείο έφτασε το ΕΚΑΒ (περίπου στις 18:40), όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος της 8χρονης, ενώ ο απεγκλωβισμός της ανήλικης ολοκληρώθηκε στις 21:10 το βράδυ από τους πυροσβέστες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ