Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Λάρισα: Πόζαραν πλάι σε...χασισοφυτεία και πιάστηκε στα "πράσα" ολόκληρη επιχείρηση παραγωγής κάνναβης

Η σύλληψη δύο Αλβανών ηλικίας 21 και 25 χρόνων μετά από τυχαίο έλεγχο που έγινε το βράδυ της Τετάρτης από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που επέβαιναν στη Λάρισα, άνοιξε τον δρόμο για την αποκάλυψη της χασισοφυτείας με πλούσια παραγωγή που καλλιεργούσαν μαζί με ένα ζευγάρι Ελλήνων κτηνοτρόφων στο ποιμνιοστάσιό τους σε χωριό του Δήμου Αγιάς.

Εκτός από την αποξηραμένη κάνναβη βάρους 2,8 γραμμαρίων που βρέθηκε στο αυτοκίνητο, στην κατοχή του ενός αλλοδαπού βρέθηκαν φωτογραφίες στις οποίες... πόζαρε μέσα σε μια χασισοφυτεία! Οι δύο Αλβανοί ισχυρίστηκαν ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στην πατρίδα τους, όμως οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας που ανέλαβαν την προανάκριση πληροφορήθηκαν ότι ο ένας από αυτούς εργάζεται για έναν κτηνοτρόφο στο ίδιο χωριό της Αγιάς.

Το απόγευμα της Πέμπτης, έκαναν έρευνα στο ποιμνιοστάσιο του 59χρονου κτηνοτρόφου που βρίσκεται σε ημιορεινή περιοχή και ανακάλυψαν ότι, αποκομμένοι από την υπόλοιπη δομή του, υπήρχαν δυο χώροι ειδικά διαμορφωμένοι για την καλλιέργεια και την αποξήρανση κάνναβης, με ανοιχτά σκέπαστρα και τεράστιες σωληνώσεις για το πότισμα! Μέσα σε ένα παράπηγμα, βρέθηκαν μια συσκευασία και δυο χάρτινα τσουβάλια με αποξηραμένη κάνναβη συνολικού βάρους επτά κιλών και 138,5 γραμμαρίων.

Αλλά και στους δυο ειδικά διαμορφωμένους χώρους κατασχέθηκαν ποσότητες αποξηραμένων φύλλων κάνναβης συνολικού βάρους 21 κιλών και 150 γραμμαρίων, τρία δενδρύλλια ύψους 1,40 μέτρου σε στάδιο αποξήρανσης, πλήθος αποψιλωμένων κορμών από χασισόδεντρα, εξοπλισμός που αποτελείτο από ένα ηλεκτρικό αερόθερμο, μια σόμπα υγραερίου, έναν ανεμιστήρα, ένα χειροκίνητο μηχάνημα ραντίσματος, ένα δίχτυ σκίασης, ένα λάστιχο ποτίσματος με μπεκ, ένα σκαλιστήρι και οκτώ γλάστρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο 59χρονος κτηνοτρόφος συνελήφθη, όπως και η 49χρονη σύζυγός του που εντοπίστηκε στο σπίτι τους όπου κατασχέθηκαν έξι συσκευασίες με αποξηραμένη κάνναβη συνολικού βάρους τριών κιλών και 437,9 γραμμαρίων, δυο ζυγαριές με υπολείμματα κάνναβης, σπόροι κάνναβης βάρους 513,5 γραμμαρίων, 100 ναρκωτικά χάπια χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή και 1.000 ευρώ. Στο σπίτι του 25χρονου αλλοδαπού, συνελήφθη η 34χρονη Αλβανίδα φίλη του και κατασχέθηκαν αποξηραμένη κάνναβη βάρους 2,4 γραμμαρίων και 150 ευρώ, ενώ κατασχέθηκαν και δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα. Τέλος, στην κατοχή του δεύτερου αλλοδαπού κατασχέθηκε αποξηραμένη κάνναβη βάρους 3,9 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και κρατούνται για να απολογηθούν στον ανακριτή, ενώ η 34χρονη Αλβανίδα η οποία κατηγορείται για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών αφέθηκε ελεύθερη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...