Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Φώφη Γεννηματά: Εγκαινιάστηκε Λογοτεχνική Βιβλιοθήκη στον «Ευαγγελισμό» - Μια από τις τελευταίες της επιθυμίες

Μια λογοτεχνική βιβλιοθήκη για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους λειτουργεί πλέον στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Ήταν μια από τις τελευταίες επιθυμίες της αείμνηστης προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, η οποία έγινε πραγματικότητα το μεσημέρι της Πέμπτης.

Τα εγκαίνια της λογοτεχνικής βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκαν μια ημέρα μετά την ημέρα των γενεθλίων της (σ.σ. 17 Νοεμβρίου), ενώ δεν έχουν συμπληρωθεί ούτε σαράντα ημέρες από τον θάνατό της. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η τέως πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πέρασε τις τελευταίες της στιγμές στον «Ευαγγελισμό». 

Το παρών στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης στον Ευαγγελισμό έδωσαν τόσο ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, όσο και ο σύζυγος της τέως προέδρου του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Τσούνης, εκ μέρους της οικογένειας της Φώφης Γεννηματά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν από λίγους μήνες με την προτροπή της Φώφης Γεννηματά, ο Τομέας Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων πήρε την πρωτοβουλία δημιουργίας λογοτεχνικών βιβλιοθηκών σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα δικαιοδοσίας της 1ης ΥΠΕ. Ένας ικανός αριθμός βιβλίων χάρη στην στήριξη μελών και φίλων του ΚΙΝΑΛ, καθώς και εκδοτών, συγκεντρώθηκε προκειμένου να καλύψει τη δημιουργία αντίστοιχων βιβλιοθηκών.

«Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε το ΕΣΥ και η Φώφη Γεννηματά πίστευε βαθιά σε αυτό. Έδωσε πολλές μάχες για την ενίσχυσή του, αλλά και για τη στήριξη των ανθρώπων του, των γιατρών και των νοσηλευτών. Πίστευε, όμως παράλληλα, και στο ανθρώπινο πρόσωπό του. Μετά από δική της πρωτοβουλία προ μηνών, και με τη σημαντική δουλειά του Τομέα Εθελοντισμού του Κινήματος Αλλαγής, έχουμε τη χαρά, μαζί με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, να εγκαινιάσουμε σήμερα τη λογοτεχνική βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου ”Ευαγγελισμός”. Σε μία προσπάθεια να αποτελέσει μια συντροφιά στους νοσηλευόμενους που δοκιμάζονται αλλά και στους εργαζομένους του, που δίνουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή. Μια πρωτοβουλία που θα συνεχίσουμε, για να τιμήσουμε την ίδια και την παρακαταθήκη της», δήλωσε μετά τα εγκαίνια ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Δείτε βίντεο:

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ