Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Εξαφάνιση αεροσκάφους: Άκαρπες μέχρι τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του – Το τελευταίο στίγμα που έδωσε ο πιλότος

Άκαρπες είναι οι έως τώρα έρευνες για το μονοκινητήριο αεροσκάφος με τον 62χρονο πιλότο, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν από το απόγευμα της Δευτέρας.

Η περιοχή που ερευνάται από τα σωστικά συνεργεία, σε ότι αφορά την Π.Ε. Λάρισας, είναι μεταξύ της Χάλκης και της λίμνης Κάρλα.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας ξεκίνησαν εκ νέου με το πρώτο φως της ημέρας.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες του larissanet.gr, το αεροσκάφος ξεκίνησε από τη Θήβα με προορισμό τη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα την περιοχή της Δράμας και προχθές περίπου στις 13.30 καταγράφηκε η τελευταία κλήση του κινητού τηλεφώνου του πιλότου, κλήση που εντοπίστηκε από την κεραία της Χάλκης.

Ο 62χρονος Σταύρος Τσιγάλογλου που αγνοείται είχε επικοινωνήσει με την οικογένειά του στη Δράμα, ενημερώνοντάς τους ότι θα επέστρεφε εάν το επέτρεπαν οι καιρικές συνθήκες την Δευτέρα.

Από τότε δεν υπάρχει κανένα νεότερο για την πορεία του και χθες το μεσημέρι ξεκίνησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι έρευνες από τη Χάλκη, ενώ εκτείνονταν ως το Καλαμάκι και τη Λίμνη Κάρλα.

 

Το τελευταίο στίγμα

Το τελευταίο στίγμα του προέρχεται από το κινητό του πιλότου και εντοπίζεται στην περιοχή Χάλκη της Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αλλά και την Πολεμική Αεροπορία, το αεροσκάφος απογειώθηκε τη Δευτέρα από αεροδρόμιο της Θήβας και στην περιοχή Χάλκη της Λάρισας ήταν η τελευταία επικοινωνία του πιλότου με έναν φίλο του.

Οι Αρχές, με βάση το τελευταίο στίγμα του κινητού του 62χρονου, ερευνούν την περιοχή, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί ίχνος του.

Δραματική έκκληση

Η κόρη του πιλότου και μέλους της Αερολέσχης Δράμας, γνωστοποίησε με ανάρτησή της στο Facebook πως ο πατέρας της αγνοείται και τα ίχνη του μονοκινητήριου αεροσκάφους έχουν χαθεί.

Η σύζυγος του πιλότου μίλησε στο newsit.gr, και απεύθυνε έκκληση για βοήθεια. «Ο σύζυγος μου αγνοείται από χθες. Το τελευταίο στίγμα που έδωσε στο κινητό του ήταν περίπου 13:30 το μεσημέρι.

Έφυγε από Θήβα με προορισμό τη Δράμα. Όταν ξεκίνησε από εκεί τον είδε κόσμος. Γύρω στις 11:30 το πρωί. Πήρε και 2-3 τηλέφωνα για να ενημερωθεί για τον καιρό, αν έχει κακοκαιρία.

Είπαν ότι κάπου κοντά στην Κατερίνη είχε ομίχλη αλλά δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες. Τι να πω; Δεν ξέρω. Δηλώσαμε σήμερα το πρωί την εξαφάνιση του για να ενεργοποιηθούν όλοι και να τον βρούμε. Τον ψάχνουν όλοι. Οι έρευνες επικεντρώνονται κάπου στη Λάρισα».

Επιπλέον αναφέρει πως «ο σύζυγός μου ασχολούνταν πολλά χρόνια με τα αεροσκάφη. Είχε μεγάλη εμπειρία και εκεί στη Θήβα είχε πάει πολλές φορές. Γνώριζε τη διαδρομή. Μακάρι να έχουμε σύντομα καλά νέα».

Για να καταλήξει: «Δεν είμαι καλά. Κάνω έκκληση σε όποιον μπορεί να μας βοηθήσει».

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ