Κοινωνία

Νίκη Κεραμέως: Αύξηση κρουσμάτων σε ορισμένα σχολεία με πολλούς ανεμβολίαστους γονείς

Η υπουργός, μάλιστα, σημείωσε πως «έχουμε παρατηρήσει ότι έχουμε περισσότερα κρούσματα σε σχολεία με χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη των γονέων». 

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως δήλωσε για τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία πως: «Προφανώς όταν υπάρχουν περισσότερα κρούσματα στην κοινωνία θα υπάρχουν και στα σχολεία, είναι συγκοινωνούντα δοχεία αυτά. Τα σχολεία παρακολουθούν την πανδημία δεν την οδηγούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο σημείο αυτό υπογράμμισε ότι όσο υψηλότερη η εμβολιαστική κάλυψη των γονέων, τόσο χαμηλότερα τα κρούσματα στο σχολείο.

Τόνισε πως αυτή τη στιγμή σε πάνω από 80.000 τμήματα στη χώρα έχουμε κλειστά οχτώ τμήματα, αν είχαμε μαζική διασπορά θα είχαμε χιλιάδες τμήματα κλειστά: «Δεν έχουμε διασπορά, γιατί καθηγητές μαθητές, γονείς όλοι, τηρούν τα μέτρα και έχουμε παρά πολλά τεστ. Εάν υπάρχει κρούσμα σε τάξη οι στενές επαφές κάνουν 7 τεστ την εβδομάδα, κάθε μέρα τεστ και rapid και σελφ τεστ και εντοπίζουμε και ασυμπτωματικούς φορείς. Όταν ξεκίνησαν τα σχολεία το Σεπτέμβριο το 29% των ημερησίων κρουσμάτων ήταν παιδιά τώρα το νούμερο έχει πέσει στο 22%». 

https://www.youtube.com/watch?v=qYL94fJoUv4

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ