Κοινωνία

Μεσολόγγι: Πως της "άδειασαν" όλο το λογαριασμό στην Ελβετία – Σοκ για την έμπορο

Το θύμα κατήγγειλε στην Ασφάλεια Μεσολογγίου, ότι άγνωστος χάκερ έκλεψε από τον τραπεζικό της λογαριασμό που διατηρεί σε τράπεζα της Ελβετίας 757.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έμπορος δύο φορές θέλησε να κάνει μεταφορά χρημάτων από την τράπεζα στην Ελβετία σε άλλες τράπεζες.

Η γυναίκα επικοινωνούσε ηλεκτρονικά με τον τραπεζικό της διαμεσολαβητή στη Γενεύη της Ελβετίας και του ζήτησε να μεταφέρει την πρώτη φορά από τον τραπεζικό της λογαριασμό στην Ελβετία σε λογαριασμό της στην Ελλάδα 400.000 ευρώ και την δεύτερη 353.000 ευρώ σε λογαριασμό της στο Λονδίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο χάκερ όπως εκτιμούν έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ παραβίασε το λογισμικό τους σύστημα, παρακολουθούσε τις ηλεκτρονικές τους συνομιλίες και έδωσε άλλο αριθμό κατάθεσης στον διαμεσολαβητή και έτσι τα χρήματα μπήκαν στο λογαριασμό του απατεώνα. Ο κλέφτης του διαδικτύου επικοινώνησε με τον διαμεσολαβητή στη Γενεύη ηλεκτρονικά για τρίτη φορά και του ζήτησε να μεταφέρει από τον λογαριασμό της 53χρονης σε τράπεζα της Ιαπωνίας το ποσό των 365.000 ευρώ. Τότε ο διαμεσολαβητής κατάλαβε τι συμβαίνει και ενημέρωσε την έμπορο για την απώλεια των 757.000 ευρώ από τον λογαριασμό της στην Ελβετία.

Από την τράπεζα έγινε αντιληπτό ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και επικοινώνησε με την επιχειρηματία η οποία τόνισε πως δεν είχε δώσει καμία εντολή για μεταφορά ποσού. Άμεσα ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές, με την ίδια να έχει χάσει ένα τεράστιο ποσό από τις τραπεζικές καταθέσεις της.

Σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία από την αστυνομία μετά την καταγγελία και την υπόθεση η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ