Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Δήμος Κοζάνης: Ετοιμάζεται υπόγειο δίκτυο ρεύματος

Όπως φαίνεται όταν το δημόσιο συμφέρον το επιβάλλει και οι Δημοτικές Αρχές είναι ευαισθητοποιημένες τότε το αποτέλεσμα είναι αποφάσεις με γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια του περιβάλλοντος.

Άραγε σε Δήμους όπως της Παλλήνης, του Διονύσου και της Πεντέλης στο νομό Αττικής για ποιο λόγο εξ όσων γνωρίζουμε ακόμη δεν έχουν γίνει ενέργειες για την υπογειοποίηση των πυλώνων ρεύματος υψηλής τάσης; Μήπως δεν αναγνωρίζεται αυτή η ανάγκη, όταν μάλιστα οι πυλώνες αυτοί βρίσκονται μέσα στις αυλές των σπιτιών και υπάρχει άμεσος κίνδυνος της υγείας των δημοτών;

Στην κατασκευή λοιπόν νέων υπόγειων υποσταθμών μέσης τάσης στην πόλης της Κοζάνης, προχωρά ο ΔΕΔΔΗΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Κοζάνης: Στην κατεύθυνση της αισθητικής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης, αλλά και για την ενίσχυση της προστασίας και της ασφάλειας τροφοδοσίας με ηλεκτρική ενέργεια ο Δήμος Κοζάνης με την Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 231/2021, σε στενή συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ, διαθέτει όλες τις απαραίτητες εκτάσεις ώστε ο ΔΕΔΔΗΕ να προχωρήσει στην κατασκευή των νέων υπόγειων υποσταθμών.

Η συνεργασία αυτή των δύο φορέων συνιστά μια ολοκληρωμένη και συνολική παρέμβαση με συγκεκριμένα αποτελέσματα για τον πολίτη και την πόλη.

«Η αισθητική και λειτουργία των σύγχρονων πόλεων απαιτεί τη χρήση υπόγειων δικτύων ρεύματος. Οι στύλοι με τις υπαίθριες εγκαταστάσεις μετασχηματιστών και τα εναέρια δίκτυα μεταφοράς ρεύματος δημιουργούν μια κατάσταση που είναι πιθανό να επιβαρύνει την ποιότητα ζωής, την προστασία της υγείας και το περιβάλλον. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η υπογειοποίηση  τμημάτων των υφιστάμενων δικτύων δηλαδή η κατάργηση του εναέριου δικτύου (π.χ. ξύλινοι στύλοι κ.λπ.) και η αντικατάστασή του με ένα υπόγειο δίκτυο στην πόλη, είναι ένα έργο που συνδυάζει τη διασφάλιση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών και την αναβάθμιση αισθητικά της εικόνας της πόλης», υπογράμμισε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο φορέων, ο κ. Μαλούτας συναντήθηκε με τον Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Κοζάνης  κ. Δημήτρη Λιάνα, όπου συζήτησαν τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος, καθώς και τα οφέλη που θα προκύψουν  από την κατασκευή των νέων υποσταθμών.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ