Κοινωνία

Εμπνευσμένες από την ελληνική επανάσταση του 1821 οι ονομασίες στις σήραγγες του αυτοκινητοδρόμου Μορέα

Ονομασίες εμπνευσμένες από την ελληνική επανάσταση του 1821 αποκτούν οι σήραγγες στον αυτοκινητόδρομο Μορέα με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Μεταξύ άλλων το όνομά τους σε σήραγγες των εθνικών οδών στην Πελοπόννησο «δίνουν» ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Παπαφλέσσας και ο Ιωάννης Καποδίστριας.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου, οι έξι σήραγγες του άξονα που ξεκινά από την Κόρινθο και μέσω Τρίπολης φτάνει σε Σπάρτη και Καλαμάτα θα έχουν τις εξής ονομασίες:

– Η Σήραγγα Στέρνας θα ονομαστεί «Ιωάννης Καποδίστριας».
– Η Σήραγγα Νεοχωρίου θα ονομαστεί «Φιλελλήνων».
– Η Σήραγγα Αρτεμισίου θα ονομαστεί «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».
– Η Σήραγγα Καλογερικού θα ονομαστεί «Πατριάρχου Γρηγορίου Ε».
– Η Σήραγγα Ραψομάτη θα ονομαστεί «Νικηταράς». και η Σήραγγα στα Τσουκαλέικα «Παπαφλέσσας».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ypodomes.com ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας πρότεινε με επιστολή του στο υπουργείο να ονομαστούν οι σήραγγες στην περιοχή του Αρτεμισίου και Ραψομάτη σε «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και «Νικηταράς», αντίστοιχα.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έκρινε θετικά το αίτημα και επιπλέον θεώρησε σκόπιμη την ονοματοδοσία και των σήραγγων του αυτοκινητόδρομου Μορέα.

Η θετική έκβαση για την ονοματοδοσία των σηράγγων με τις ιστορικές προσωπικότητες της ελληνικής επανάστασης, είχε γίνει γνωστή στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου μετά από συνάντηση που είχε τον περασμένο Σεπτέμβριο με τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη.

Αντίστοιχες ονοματοδοσίες σε σήραγγες αυτοκινητόδρομων είχαμε και το 2018 στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και στην Ολυμπία Οδό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ