Κοινωνία

Κορονοϊός: Έρχονται τοπικά μέτρα εν μέσω ασφυξίας στα νοσοκομεία

Στο «τραπέζι» βρίσκονται ενδεχόμενα νέα μέτρα, όσο ο κορονοϊός συνεχίζει να επελαύνει σε ολόκληρη τη χώρα, με την κυβέρνηση πάντως να αποκλείει επανειλημμένα την πιθανότητα ενός νέου lockdown.

«Τοπικά περιοριστικά μέτρα θα μπορούσαν να υπάρξουν, όμως η γενική μας αρχή είναι ότι και αυτά θα αφορούν στους ανεμβολίαστους. Προσπαθούμε στο μέτρο του εφικτού τα οριζόντια μέτρα να μην επηρεάζουν πολύ τη ζωή των εμβολιασμένων» σημείωσε σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι δεν θα υπάρξει lockdown για εμβολιασμένους.

Τη στιγμή που από την πλευρά της κυβέρνησης διαμηνύεται ότι όποια νέα μέτρα εφαρμοστούν θα αφορούν στους ανεμβολίαστους, χθες ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Αλκιβιάδης Βατόπουλος επεσήμανε ότι «κάθε ενδεχόμενο είναι ανοιχτό», ενώ μιλώντας στο ΑΜΠΕ για το σενάριο του lockdown, είπε χαρακτηριστικά: «Ποτέ μη λες ποτέ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Το Σάββατο (06/11) ήταν η πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους και σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, πραγματοποιήθηκαν 90.882 έλεγχοι σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι Αρχές προχώρησαν σε 11 συλλήψεις, ενώ βεβαιώθηκαν 594 παραβάσεις και ανεστάλη η λειτουργία 23 καταστημάτων.

Εν τω μεταξύ, στα νοσοκομεία της χώρας η πίεση φαίνεται να αυξάνεται όσο τα κρούσματα «καλπάζουν».

Η Αττική και η Θεσσαλονίκη καταγράφουν καθημερινά πάνω από 1.000 κρούσματα έκαστη, ενώ ανησυχητική είναι η εικόνα και στη Λάρισα το τελευταίο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Χαρακτηριστική είναι η τελευταία εικόνα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, με εκατοντάδες πολίτες να καταφθάνουν στα επείγοντα χθες, ενώ η εφημερία έκλεισε με όλες τις κλίνες ΜΕΘ COVID κατειλημμένες και ασθενείς διασωληνωμένους σε άλλες μονάδες, σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr.

Χθες, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα προειδοποιώντας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μία περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων στο σύστημα υγείας, υπογράμμισε σε δηλώσεις της στον ANT1: «Αν έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα, θα πρέπει να αρχίσουμε να διαλέγουμε αν θα βάλουμε ανθρώπους που έχουν εγκεφαλικό ή ένα ατύχημα ή αν θα βάζουμε ασθενείς με κορονοϊό».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...