Κοινωνία

Τζανάκης: ''Δεν θέλω να συζητάω για lockdown, δεν θα λύσει το πρόβλημα''

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ» της Νίκης Λυμπεράκη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας και τους τρόπους αντιμετώπισής της και στις συγκεκριμένες δράσεις που πρέπει να γίνουν ώστε ν’ αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμών.

«Ζούμε μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και περιμένουμε να δούμε τι ποσοστό από τα κρούσματα θα μεταφραστεί σε νοσηλείες. Αυτό είναι το κρίσιμο αυτή τη στιγμή» σημείωσε ο κ. Τζανάκης, αναφέροντας ότι «σε σχέση με το προηγούμενο κύμα όπου το 18-22% των κρουσμάτων μεταφραζόταν σε νοσηλείες, τώρα έχουμε πέσει σε ένα ποσοστό 7-9% που χρειάζεται νοσηλεία».

«Η διαφορά αυτή δίνει τρομερή ανάσα στο υγειονομικό σύστημα, οφείλεται στο ποσοστό του εμβολιασμού» υπογράμμισε στη συνέχεια, τονίζοντας ότι το lockdown δεν θα αποδώσει σε τίποτα. «Δεν θέλω να συζητάω για lockdown πια, δεν θα μας λύσει το πρόβλημα» σημεώσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, εξηγώντας ότι αυτό θα λυθεί αν χρησιμοποιήσουμε το «όπλο» που έχουμε, το οποίο είναι ο εμβολιασμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, ο κ. Τζανάκης πρότεινε συγκεκριμένες δράσεις για την αύξηση των ποσοστών εμβολιασμών. Όπως πρότεινε, να μπορεί να γίνει συσχέτιση των ανεμβολίαστων πολιτών -μέσω των ΑΜΚΑ τους- με τους γιατρούς που τους παρακολουθούν, οι οποίοι θα τους εξηγήσουν τα οφέλη του εμβολιασμού και να εξετάσουν τους λόγους που δεν το έχουν κάνει μέχρι τώρα. «Πρέπει να επιταχυνθεί αρκετά ο αναμνηστικός εμβολιασμός. Θα πρέπει όσοι έχουν 7 ή 8 μήνες από τον εμβολιασμό, να τρέξουν να εμβολιαστούν» πρόσθεσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

«Εξετάζουμε τη συνταγματικότητα για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού» σημείωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι η επέκταση δεν έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω.

«Αν είσαι έτοιμος να επιβάλεις υποχρεωτικότητα σε διάφορες κατηγορίες εργαζομένων, θα πρέπει να σκεφτείς και τις συνέπειες που θα υπάρξουν στο βαθμό που αυτές οι κατηγορίες δεν θα εμβολιαστούν» συμπλήρωσε ο Υπουργός Υγείας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...