Κοινωνία

Απεργία στο λιμάνι του Πειραιά: Συνάντηση ΕΝΕΔΕΠ με τον υπουργό Ναυτιλίας-Τα αιτήματά τους

Eπίσημο αίτημα προς το υπουργείο Ναυτιλίας να αναληφθεί πρωτοβουλία διαμεσολάβησης για άμεση αποκατάσταση της επιχειρησιακής λειτουργίας του εμπορικού λιμένα Πειραιά, που τελεί υπό αποκλεισμό εξαιτίας της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων κατόπιν του πρόσφατου μοιραίου δυστυχήματος, υπέβαλε η Διεθνής Ναυτική Ένωση.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «με τον προσήκοντα σεβασμό στην τραγική απώλεια του Εργαζόμενου Δημήτριου Δαγκλή, αλλά παράλληλα και με αίσθημα ευθύνης, ο αποκλεισμός του εμπορικού λιμένος δημιουργεί μία μη διαχειρίσιμη συμφόρηση πλοίων και έναν ανεξέλεγκτο εγκλωβισμό -εισαγόμενων και προς εξαγωγή- φορτίων, προκαλώντας αφόρητες πιέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και συνθήκες ασφυξίας τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στην εθνική εξαγωγική δραστηριότητα.

Η Δ.Ν.Ε. συμμετείχε στη σημερινή διευρυμένη σύσκεψη Επιχειρηματικών Φορέων, που διεξήχθη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, εκπροσωπούμενη δια του Προέδρου Δ.Σ. κυρίου Αντώνιου Βενιέρη, ο οποίος έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα την άμεση αποκατάσταση της επιχειρησιακής λειτουργίας των εμπορικών λιμενικών εγκαταστάσεων Πειραιώς, τονίζοντας πως μόνο η άρση του αποκλεισμού των τελευταίων ημερών δύναται να λειτουργήσει ως εφαλτήριο ενός εποικοδομητικού διαλόγου των εμπλεκομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΔΝΕ τονίζει επίσης ότι λαμβάνοντας υπόψη πως σήμερα το απόγευμα η εν λόγω απεργιακή κινητοποίηση εκρίθη ως παράνομη και από το αρμόδιο Δικαστήριο, αναμένει από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να διασφαλίσει την άμεση επιχειρησιακή επαναλειτουργία των εμπορικών λιμενικών εγκαταστάσεων Πειραιώς, καθώς η Ναυτιλιακή και Εμπορική Κοινότητα βρίσκονται προ αδιεξόδου.

Μεγάλη μοτοπορεία εργαζομένων

Μεγάλη μοτοπορεία εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκε  το πρωί στο υπουργείο Ναυτιλίας ενώ αντιπροσωπεία των εργαζομένων με επικεφαλής τον πρόεδρο του Σωματείου της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ) Μάρκο Μπεκρή συναντήθηκε με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Οι εργαζόμενοι έθεσαν τα αίτημά τους στον υπουργό  απαιτώντας την ικανοποίησή τους.

Ο κ.Μπεκρής σε δηλώσεις του έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να μπουν ακόμα για δουλειά αν δεν λυθούν τα δίκαια αιτήματά τους και μάλιστα στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο συνάδελφός τους.

Τόνισε ότι έχει ευθύνη και η COSCO και η κυβέρνηση αυτή αλλά και οι προηγούμενες, γιατί δεν έχουν λύσει κανένα πρόβλημα.Τόνισε ότι έως σήμερα έχουν γίνει δύο συναντήσεις και σε όλα μας έχουν πει όχι. Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα έχει ευθύνη αν φέρει απέναντι τα σώματα ασφαλείας για να ανοίξει το λιμάνι για να δουλέψει.

Οι πρώτοι που θέλουν να δουλέψει το λιμάνι είμαστε εμείς, τόνισε. 

Οι απεργοί εργαζόμενοι της COSCO νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στο ΣΕΜΠΟ στο Ικόνιο, στο πλαίσιο της νέας 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν.

Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά ζητούν:

- 6αρες πόστες.

- Κατάργηση των κόντρα βαρδιών.

- Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης.

-Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...