Κοινωνία

Μάστιγα οι συμμορίες ανηλίκων στην Αττική - Τρέμουν οι γονείς

Οι ειδικοί τονίζουν τη συμβολή που πρέπει να έχει τόσο η οικογένεια, όσο και η κοινωνία για να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα μεταξύ ανηλίκων

Οι συμμορίες χτυπούν εντός σχολείων σε διάφορες γειτονιές της ΑθήναςΜαχαιρώματα, ληστείες, περιστατικά ωμής βίας. Ως εκ τούτου, οι γονείς των μικρών παιδιών βρίσκονται συνεχώς σε κατάσταση συναγερμού.

Ειδικότερα, ωμή και απρόκλητη βία δέχθηκαν δύο 18χρονοι από συμμορία ανηλίκων στο Καλλιμάρμαρο. Τους έδερναν για πέντε λεπτά, τους πήραν κινητά, πορτοφόλια και εξαφανίστηκαν στα στενά του κέντρου της Αθήνας.

«Η χρήση ναρκωτικών ουσιών μαζί με τη χρήση αλκοόλ μαζί μ αυτή την μαγκιά που δεν έχει σοβαρή αιτία, αυτή η βία γιατί μου προκαλεί ευχαρίστηση είναι το τρίπτυχο των παραγόντων που ωθεί ένα άτομο ή μια ομάδα ατόμων που οδηγεί στην παραβατική συμπεριφορά», σημείωσε η Δέσποινα Σβουρδάκου, διδάκτωρ Εγκληματολογίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η «Συμμορία του Δρόμου», όπως ονομαζόταν, αποτελούνταν κυρίως από ανήλικα μέλη και δρούσε στις περιοχές της Καισαριανής, του Ζωγράφου και του Βύρωνα, καθώς και στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

Οι κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν από αστυνομικούς, έκαναν επιθέσεις κυρίως με ρόπαλα και μαχαίρια και αφαιρούσαν από τα θύματα προσωπικά τους αντικείμενα και τους προκαλούσαν σωματικές βλάβες.

Τα περιστατικά αυξανόμενης βίας τόσο στα σχολεία όσο και στις γειτονιές της Αθήνας, φοβίζουν τόσο τους μαθητές όσο και τους γονείς.

Ήταν μόλις πριν 5 ημέρες όταν ένας 16χρονος μαθητής μεταφέρεται στο νοσοκομείο με τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο που δέχτηκε από ομάδα 10 ατόμων μέσα στο χώρο του σχολείου.
«Είναι ένα φαινόμενο το οποίο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις όμως με τη συμμετοχή των γονέων θα εκλείψει», τονίσαν με αγωνία οι γονείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα φαινόμενα βίας και παραβατικότητας μεταξύ ανηλίκων αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τέλος, οι ειδικοί τονίζουν τη συμβολή που πρέπει να έχει τόσο η οικογένεια, όσο και η κοινωνία για να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα μεταξύ ανηλίκων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ