Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Επίθεση με βιτριόλι: Η επόμενη μέρα για την κατηγορούμενη μετά την απόφαση του δικαστηρίου

επόμενη ημέρα της απόφασης για την επίθεση με βιτριόλιβρίσκει την Έφη Κακαράντζουλα στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή κάθειρξης των 15 ετών και 3 μηνών που της επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και την Ιωάννα στο σπίτι της να δηλώνει ικανοποιημένη και έτοιμη να επικεντρωθεί, πλέον, στην αποκατάσταση της υγείας της.

Χρειάστηκαν οκτώ συνεδριάσεις και περισσότεροι από 30 μάρτυρες για να αποφασίσει το δικαστήριο ομόφωνα την ενοχή, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, της κατηγορούμενης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απείθεια αλλά και ότι η 36χρονη δεν είχε συνεργούς και ενήργησε μόνη της.

Η προσπάθεια της υπεράσπισης να πετύχει την μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη δεν βρήκε ανταπόκριση από τους δικαστές οι οποίοι αρνήθηκαν στην Έφη Κακαράντζουλα τόσο την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου πρότερου βίου όσο και στο αίτημα της για αναστολή στην έφεση. Ο εισαγγελέας, μάλιστα, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι στην περίπτωση που αφεθεί ελεύθερη είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια και ικανή να διαπράξει και νέα αδικήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Έφη Κακαράντζουλα άκουσε ατάραχη την απόφαση των δικαστών να της επιβάλλουν την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή καθώς προφανώς είχε προετοιμάσει τον εαυτό της για αυτό το αποτέλεσμα. Άλλωστε, όπως σχολίαζαν νομικοί κύκλοι ξέρει πολύ καλά ότι ακόμη και αν δεν αλλάξει τίποτα στο Εφετείο και η ποινή της παραμείνει η ίδια όπως και πρωτόδικα σε περίπου 5,5 χρόνια θα είναι ελεύθερη να συνεχίσει τη ζωή της. Η 36χρονη ήταν μόνη και την ημέρα της δικαστικής απόφασης καθώς καμία στιγμή της ακροαματικής διαδικασίας δεν βρέθηκαν στο πλευρό της συγγενείς ή φίλοι της.

Από την άλλη πλευρά η ικανοποίηση που προκάλεσε στην Ιωάννα η δικαστική απόφαση έφερε το χαμόγελο στα χείλη της και τα δάκρυα συγκίνησης στα μάτια των δικών της ανθρώπων που δεν την άφησαν μόνη ούτε για ένα λεπτό. Η Αννίτα Ναθαναήλ που στέκεται στο πλευρό της Ιωάννας στο άκουσμα της απόφασης την αγκάλιασε και την σήκωσε στον αέρα. Αλλά και οι άλλες φίλες της έγιναν μια αγκαλιά γύρω της και φορώντας λευκές μάσκες που παρέπεμπαν στην θεραπευτική που φορά η Ιωάννα δήλωσαν την συμπαράσταση τους και έστειλαν μήνυμα σε κάθε γυναίκα που θα μπορούσε να είναι στη θέση της. Η Ιωάννα αφού ευχαρίστησε τους γιατρούς της , την οικογένεια και τις φίλες της είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο «γιατί ήταν ιδιαίτερα σημαντικός σύμμαχος για μένα και μου έδωσε κουράγιο και δύναμη και η αναγνώριση της αδικίας που έχω υποστεί»

«Ελπίζω οι γυναίκες και όλα τα θύματα βίας και οι κακοποιημένες γυναίκες να βρούνε στο πρόσωπο μου την ελπίδα ώστε να μη φοβούνται και να διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Θα προσπαθήσω να είμαι δίπλα σε όποιον με χρειαστεί για να τον βοηθήσω.» ήταν το μήνυμα της Ιωάννας την ώρα που έφευγε από το δικαστήριο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...