Κοινωνία

Μαρτυρία για την επίθεση σε μαθητή ΕΠΑΛ: «Εξωσχολικοί μπαίνουν στο σχολείο με μαχαίρια και όπλα»

Η επίθεση αυτή είχε ως συνέπεια ο 16χρονος να διακομισθεί άμεσα στο νοσοκομείο.

Ένα ιδιαιτέρως σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου στο 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών, όταν μια ομάδα δέκα ατόμων επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο σε μαθητή του ΕΠΑΛ, τραυματίζοντας τον σοβαρά. Η επίθεση αυτή είχε ως συνέπεια ο 16χρονος να διακομισθεί άμεσα στο νοσοκομείο.

Ο ανήλικος μαθητής – γεννηθείς του 2005 – μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και σύμφωνα με την κατάθεση του στους αστυνομικούς είπε ότι τον πλησίασαν 10 άτομα μέσα στο σχολείο, στον προαύλιο χώρο, και ότι τον τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο.

Ένας άνδρας καταθέτει μαρτυρία στο DEBATER για το περιστατικό, αλλά και ευρύτερα για το φόβο που βιώνουν μαθητές και γονείς από αντίστοιχα βίαια συμβάντα.

Ο άνδρας ξεσπά λέγοντας ότι “δεν είναι δυνατόν σήμερα να μπαίνουν μέσα στο σχολείο εξωσχολικοί με μαχαίρια και όπλα”. Όπως περιγράφει, είναι σύνηθες φαινόμενο να παρατηρούνται φαινόμενα “απειλών και βίαιων ξεσπασμάτων σε βάρος μαθητών ακόμα και με μαχαίρια.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ίδιος εκφράζει την αγωνία του καθώς, όπως λέει, “οι γονείς δεν ξέρουν τι συμβαίνει: Είναι τρίτη μέρα και δεν μας λένε τίποτα”. Την ίδια στιγμή κάνει έκκληση στους καθηγητές και στο διευθυντή να τους ενημερώσουν για την κατάσταση δίνοντας τους περισσότερα δεδομένα που αφορούν το πιο πρόσφατο περιστατικό της επίθεσης.

Ο άνδρας αποκαλύπτει ότι τα περιστατικά αυτά είναι συχνά: “Πολλά παιδιά από το φόβο τους έχουν μαχαίρια. Κυκλοφορούν στο σχολείο με μαχαίρια. Φοβούμαστε να στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο. Είναι δυνατόν να στέλνω το παιδί μου στο σχολείο αυτό;”

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ