Κοινωνία

Φώφη Γεννηματά - Live - Ξεκίνησε η πομπή για το Α’ Νεκροταφείο

Με θερμό χειροκρότημα και τον κόσμο να φωνάζει αθάνατη ξεκίνησε πριν από λίγο η πομπή για το Α’ Νεκροταφείο. 

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, μεικτό Άγημα από τα τρία σώματα θα αποδώσει τιμές στη Φώφη Γεννηματά, ενώ η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θα παιανίζει το πένθιμο εμβατήριο.

Της πομπής θα προπορεύεται ένας αξιωματικός που θα κρατά ένα μικρό μαξιλαράκι με παράσημα με τα οποία τιμήθηκε η Φώφη Γεννηματά ως αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Την ώρα της ταφής, εννέα στρατιώτες θα πυροβολήσουν 3 φορές αποδίδοντας τιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ελληνική σημαία που βρίσκεται πάνω στο φέρετρο διπλωθεί και θα δοθεί στον σύζυγό της, ενώ τα παράσημα θα πάρει η κόρη της, Αιμιλία.

Ράγισαν καρδιές οι επικήδειοι των παιδιών της – «Κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει»

Η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά, συγγενείς, φίλοι, πλήθος κόσμου, αλλά και σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία βρίσκονται στη Μητρόπολη για την κηδεία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Αυτή την ώρα εκφωνούνται οι επικήδειοι.

Τους επικήδειους στο τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο γραμματέας και εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά ο γιος της Γιώργος και οι δύο της κόρες.

Ράγισε καρδιές ο επικήδειος του 17χρονου Γιώργου, του γιου της Φώφης Γεννηματάγιου της Φώφης Γεννηματά στην εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε στη Μητρόπολη.

Ο ανατριχιαστικός επικήδειος του γιου της – «Κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει»

«Αγαπημένη μας μητέρα, βρισκόμαστε όλοι εδώ. Η αγάπη και η στοργή σου δεν είχε όρια. Όλες τις μάχες τις έδωσες παλικαρίσια. Έγινες υπόδειγμα για πάρα πολλούς ανθρώπους. Μας μίλαγες με ειλικρίνεια και τρυφερότητα. Μας δίδαξες τι σημαίνει αγάπη και συντροφικότητα. Ο δεσμός που είχες με τη θεία μας είναι παράδειγμα αδελφικής αγάπης. Με την αποχώρηση σου νόμιζα ότι θα έφευγαν μαζί σου όλες οι ελπίδες μου. Η οικογένεια ήταν για σένα όλη σου η ζωή, κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει. Θα μας φυλάς με το χαμόγελο που μας σημάδεψε από εκεί ψηλά πάνω από τα σύννεφα».

Κατερίνα – κόρης της Φ. Γεννηματά: Είσαι η πιο δυνατή γυναίκα που ξέρω. Θα μου λείψει το χαδι σου

Η κόρης της αναφέρθηκε στην συνεχή παρουσία της στο πλευρό των παιδιών. «Είσαι η πιο δυνατή γυναίκα που ξέρω. Θα μας λείψεις πολύ. Θα μου λείψει το χάδι σου, το χαμόγελό σου» είπε.«Αντίο μαμά, είσαι μαχήτρια, σ’ αγαπάμε πολύ και πάντα», κατέληξε η κόρη της Φώφης Γεννηματά, Κατερίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έντονη ήταν η συγκίνηση της μεγάλης της κόρης, Αιμιλίας, που αναφέρθηκε σε όσα θα τους λείψουν πιο πολύ, που είναι οδηγός για μια ζωή γεμάτη αλήθεια, αξιοπρέπεια κι ελπίδα. «Αυτά μας έγραφες και να είσαι σίγουρη ότι θα τα ακολουθήσουμε», κατέληξε.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, η οικογένεια, οι σύντροφοι, οι φίλοι και απλός κόσμος από ολόκληρη την Ελλάδα, λένε σήμερα το τελευταίο αντίο στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Αθάνατη» φώναζε ο κόσμος ενώ ρίχνει λουλούδια πάνω στο φέρετρο.  Σε λίγη ώρα ξεκινά η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη και στη συνέχεια η Φώφη Γεννηματά θα ταφεί δίπλα στους γονείς της στο Α’ Νεκροταφείο. Τραγικές φιγούρες ο σύζυγός της, τα τρία παιδιά της και η αδερφή της, που είδε όλη την οικογένειά της να τη νικά ο καρκίνος.

 

Επικήδειους θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος.

Σ΄ όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ το ίδιο συμβαίνει στις πρεσβείες της χώρας σ΄όλο το κόσμο ως απόδοση τιμής στην εκλειπούσα πολιτικό.

Η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στο Καθεδρικό Ναό της Αθήνας από τις 10 το πρωί για να δοθεί η δυνατότητα στους απλούς πολίτες που την αγάπησαν και την εκτίμησαν να την αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη και υπερήφανη μάχη που έδωσε με σθένος, ανθρωπιά και αξιοπρέπεια.

Η Φώφη Γεννηματά κηδεύεται ως ενεργεία υπουργός και το λαϊκό προσκύνημα είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι τις 2 το μεσημέρι όπου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, θα αρχίσει η εξόδιος ακολουθία, στην οποία θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και μέλη της κυβέρνησης, σύσσωμη η ηγεσία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ καθώς και οι επικεφαλής των θεσμικών αρχών της χώρας.

Κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά οι επικήδειοι θα είναι λίγοι και σύντομοι. Συγκεκριμένα εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας θα την αποχαιρετήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια κατά πάσα πιθανότητα ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ταφή της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο όπου ο δήμος Αθηναίων , όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, παραχώρησε τον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς.

Ως γνωστόν η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.

https://youtu.be/K_3yDFGPWdohttps://youtu.be/kxGahaRlAhAhttps://youtu.be/LMWLIS9YXPYhttps://youtu.be/Se8n9NdkE-shttps://youtu.be/XRiBpbC2ZEshttps://youtu.be/8L0vaXKtbAE

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...