Κοινωνία

Κούγιας για καταδίωξη στο Πέραμα: ''Ότι έπραξαν έγινε υπό τις νομικές προϋποθέσεις της άμυνας'''

Σε τρεις διαπιστώσεις που δεν μπορούσε να κάνει πριν λάβει τη δικογραφία στα χέρια του, προχώρησε ο Αλέξης Κούγιας για τον θάνατο του 20χρονου Ρομά από αστυνομικά πυρά στο Πέραμα.

Ο Αλέξης Κούγιας έχει αναλάβει την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών που εμπλέκονται στον θάνατο του 20χρονου Ρομά στο Πέραμα και κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία, προχώρησε σε τρεις διαπιστώσεις για την πολύκροτη υπόθεση.

Αναλυτικότερα, ο γνωστός ποινικολόγος επισημαίνει πως:

Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και ήδη είναι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή εις βάρος των επτά αστυνομικών οι δύο επιζήσαντες της τραγωδίας (ο ένας τραυματίας που νοσηλεύεται φρουρούμενος και ο ανήλικος που διαφεύγει της σύλληψης)

«Δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για αυτή την συμπεριφορά, αφού είναι σίγουρο ότι διαφεύγει γιατί θέλει να αποφύγει να δώσει απαντήσεις σε εύλογες ερωτήσεις για την παράνομη συμπεριφορά του» τονίζει και προσθέτει πως νομικά έχει τεράστιο ενδιαφέρον, αφού δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις της νόμιμης άμυνας των αστυνομικών «για τις πράξεις των αποπείρων ανθρωποκτονίας εις βάρος τους» δημιουργώντας έτσι «όλο το νομικό υπόβαθρο για να αναγνωριστεί πως ό,τι έπραξαν έγινε υπό τις νομικές προϋποθέσεις της άμυνας».

Εκ παραδρομής ή εκ προθέσεως, μάλλον για πολιτικούς λόγους, κάποιοι «παραπλάνησαν τους δημοσιογράφους περί του ότι δήθεν υπήρξε επικοινωνία με τους εντολείς μας με το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., όπου δήθεν τους εδίδετο η εντολή να μην συνεχίσουν την καταδίωξη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ και η αλήθεια είναι η εξής: πράγματι υπήρξε τέτοια εντολή σε άλλη ομάδα μοτοσικλετιστών της ΔΙ.ΑΣ. και δεν αφορά την ομάδα των εντολέων μας, οι οποίοι ανήκουν στην "Ομάδα Χαϊδαρίου", αλλά σε άλλη ομάδα που είναι η "Ομάδα Καμινίων"» εξηγεί.

Όλα τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδος της ΔΙ.ΑΣ. δεν επελέγησαν στην ΕΛ.ΑΣ. την τελευταία τριετία, αλλά όλοι υπηρετούν και υπηρετούσαν σε διάφορες θέσεις πριν τη ΔΙ.ΑΣ. πολύ περισσότερα χρόνια και ήταν όλοι έμπειροι αστυνομικοί με εξαιρετικό παρελθόν για την συμπεριφορά τους στην αστυνομία και σε όσες υπηρεσίες υπηρετήσαν.

Πέραμα: Τι έδειξε η νεκροψία για τον 20χρονο

Παράλληλα, δύο διαμπερή τραύματα έδειξε η νεκροψία - νεκροτομή στη σορό του 20χρονου που έπεσε νεκρός από τα αστυνομικά πυρά, στο Πέραμα, έπειτα από καταδίωξη.

Από την νεκροτομή που πραγματοποίησε ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας προέκυψε ότι το ένα είναι αριστερά στον θώρακα και ένα υπάρχει στην κοιλιακή χώρα, με το πρώτο πλήγμα να είναι και το θανατηφόρο.

Οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, φαίνεται να δείχνουν πως οι αστυνομικοί φέρονται να πυροβόλησαν τουλάχιστον 38 φορές, καθώς στο σημείο βρέθηκαν 38 κάλυκες από τα όπλα των ανδρών της ΕΛΑΣ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...