Κοινωνία

Α. Νικολούλη: Υπόθεση-θρίλερ η δολοφονία του υποπλοίαρχου-Τα ερωτήματα και ο μάρτυρας(βίντεο)

Η υπόθεση-θρίλερ, με θύμα τον Έλληνα αξιωματικό του εμπορικού ναυτικού, Βαγγέλη Φραγκούλη βρέθηκε στο επίκεντρο της εκπομπής του MEGA, «Φως στο τούνελ», με την Αγγελική Νικολούλη.

Ο 29χρονος υποπλοίαρχος, βρέθηκε νεκρός το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, μέσα στην αποθήκη που νοίκιαζε στην οδό Ηφαίστου 10Α, στη Λεμεσό Κύπρου. Στην καρδιά του ήταν καρφωμένο το καταδυτικό του μαχαίρι. Λίγες ώρες πριν διασκέδαζε με την παρέα του το δίπλωμα που πήρε στην ελεύθερη κατάδυση.

https://youtu.be/cqGz0XTy8Ak

Το χρονικό της υπόθεσης

Τον υποπλοίαρχο εντόπισε νεκρό ο αδελφός του που τον αναζητούσε. Ήταν καθισμένος στο αυτοκίνητο-αντίκα που αναπαλαίωνε μέσα στο γκαράζ – αποθήκη, στη δεξιά πλευρά, στη θέση του οδηγού (σ.σ. στην Κύπρο τα οχήματα είναι δεξιοτίμονα). Το δεξί του χέρι ήταν ακουμπισμένο στην πόρτα του οδηγού σαν να πηγαίνει βόλτα, ενώ φορούσε τα γυαλιά ηλίου του.

Λίγη ώρα νωρίτερα μεθυσμένος όπως ήταν από το πάρτυ, πήγε σπίτι της φίλης του να ζητήσει εξηγήσεις γιατί πίστευε ότι κάποιος άλλος άντρας είχε μπει στη ζωή της.

Τα σενάρια για το ποιος ή ποιοι θέλησαν να βλάψουν τον 29χρονο καπετάνιο, είναι πολλά. Ο τόπος του εγκλήματος «μιλά» και «δείχνει» ένα καλοστημένο σκηνικό, που οι Αρχές αγνοήσαν, όπως καταγγέλλεται.

Αντί να ερευνήσουν σε βάθος τον τόπο του εγκλήματος και να καλέσουν τον ιατροδικαστή, βιάστηκαν να «βαφτίσουν» το συμβάν ως αυτοκτονία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σκηνοθέτησαν το τέλος του…»

Η Νεκταρία Βλάχου, η τραγική μάνα που καλείται να πάρει μόνη της την κατάσταση στα χέρια της για να δικαιωθεί η μνήμη του παιδιού της, με δύναμη ψυχής περιγράφει στο συνεργείο του «Τούνελ»  τα όσα αντίκρισε στο γκαράζ εκείνη τη μοιραία ημέρα.

Υπάρχει μία και μοναδική είσοδος στο χώρο και δε θα μπορούσε κανείς να μπει από κάπου αλλού. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια η πρόσβαση εκεί ήταν εύκολη, ακόμα και χωρίς να είχε κάποιος τα κλειδιά. Αρκεί να γνώριζε σε ποιο σημείο ήταν ο σύρτης για να τον ανοίξει.

«Είναι μία αποθήκη την οποία συνεχίζω να νοικιάζω γιατί ελπίζω να έρθει η αστυνομία, έστω και τώρα να κάνει την έρευνα που πρέπει», ανέφερε. Έδειξε στο συνεργείο της εκπομπής το αυτοκίνητο – αντίκα μέσα στο οποίο βρέθηκε νεκρός ο 29χρονος γιος της.

«Το παιδί μου πρέπει να το τοποθέτησαν στη συγκεκριμένη θέση φροντίζοντας να καθαρίσουν το αυτοκίνητο. Περίμενα να έρθει ο ιατροδικαστής να κάνει αυτοψία στη σκηνή του εγκλήματος. Από τις φωτογραφίες και μόνο αποφάσισε ότι ο γιος μου αυτοκτόνησε. Ο ίδιος ιατροδικαστής έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και είναι κατηγορούμενος για άλλη υπόθεση», είπε συναισθηματικά φορτισμένη.

Η ίδια προχώρησε σε αναπαράσταση της σκηνής του εγκλήματος και έδωσε έμφαση στα σημεία – «κλειδιά» της υπόθεσης, που «μιλούν» για δολοφονία.

https://youtu.be/OS8LB4yXGL0

«Τον δολοφόνησαν εδώ ή τον μετέφεραν…»

Η εγκληματολόγος Δήμητρα Τσίτση που όρισε η μητέρα του άτυχου νέου σαν πραγματογνώμονα, μίλησε στο τηλεοπτικό συνεργείο του «Τούνελ» που ταξίδεψε μέχρι το νησί της Αφροδίτης για να ερευνήσει την περίεργη αυτή υπόθεση.

«Για μένα ως εγκληματολόγος, δεν είναι αυτοκτονία, αλλά έγκλημα. Μία αυτοκτονία δεν μπορεί να γίνει με περισσότερες από μία μαχαιριές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ωστόσο, και αυτοκτονία να δεχθούμε ότι ήταν, θα υπήρχαν αν μη τι άλλο τα αποτυπώματα του αποθανόντα πάνω στο μαχαίρι. Μου φαίνεται ένα έγκλημα το οποίο έγινε “κατά λάθος” και εκ των υστέρων έστησαν το σκηνικό της αυτοκτονίας», κατέληξε η κυρία Τσίτση.

Ο πατριός του νεαρού καπετάνιου συγκλονισμένος, δεν μπορεί να πιστέψει όλα όσα συνέβησαν και περιγράφει τη φρικιαστική στιγμή που τον αντίκρισε νεκρό.

«Όπως μπήκα και είδα το σκηνικό και τον Βαγγέλη τοποθετημένο στη θέση του οδηγού, άστραψε στο μυαλό μου. “Κάποιος τον τοποθέτησε σ’ εκείνο το σημείο” σκέφτηκα αμέσως. Τα χέρια του ήταν ολοκάθαρα. Υπήρχε αίμα στη φανέλα του, όχι όμως στο κάθισμα του οδηγού, όπου και βρέθηκε.»

Ο ιατροδικαστής Λοΐζος Νικολαΐδης, που όρισε η οικογένεια του αδικοχαμένου νέου ως τεχνικό σύμβουλο, αναλύει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε νεκρός.

«Είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί το μαχαίρι από μία πληγή και να τοποθετηθεί ξανά σε ζωτικό όργανο άλλες δύο φορές. Ο αποθανόντας ακούμπησε το χέρι του πάνω στο παράθυρο του αυτοκινήτου, λες και πήγαινε βόλτα. Δεν ξέρω αν υπάρχει καταγεγραμμένο άλλο τέτοιο περιστατικό στο παρελθόν», είπε στον δημοσιογράφο του «Τούνελ».

Σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση αποτελεί και το μεγάλο ποσοστό αλκοόλ που βρέθηκε στον οργανισμό του, καθώς αυτό δείχνει ότι δεν θα ήταν σε θέση να κάνει κάτι τέτοιο.

https://youtu.be/LlBFOwRjMkI

Τι άκουσε η μάρτυρας στον τόπο του εγκλήματος…

Μία γειτόνισσα μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής αναφέρθηκε σ’ ένα περιστατικό που της έκανε εντύπωση και εκτυλίχθηκε την ημέρα του εγκλήματος.

«Εκείνη την ημέρα άκουσα πολύ δυνατή μουσική να έρχεται από την αποθήκη που ήταν ο Βαγγέλης. Ακουγόταν από τις 14:00 το μεσημέρι μέχρι τις 16:30 το απόγευμα. Μετά κάποιος την έκλεισε και περίπου δύο ώρες αργότερα εντοπίστηκε νεκρός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μου είχε κάνει εντύπωση ότι έπαιζε δυνατά η μουσική και λίγο μετά βρέθηκε το πτώμα. Εγώ δεν είχα οπτική επαφή με την αποθήκη, οπότε δεν μπορώ να ξέρω εάν κάποιος μπήκε ή βγήκε από εκεί», κατέληξε.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο Βαγγέλης πέθανε μεταξύ 11:30 με 12:00 το πρωί, άρα δε θα μπορούσε να είχε βάλει εκείνος τη μουσική.

https://youtu.be/dlILStn8pZk

Τι λέει ο αδελφός του για όσα προηγήθηκαν…

Ο αδελφός του αδικοχαμένου καπετάνιου περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα εκτυλίχθηκαν πριν και μετά που τον εντόπισε νεκρό στην αποθήκη.

«Μου είχε πει να πάμε για κατάδυση. Γύρω στις 06:30 το πρωί μου έστειλε μήνυμα ότι θα πήγαινε στην πρώην του και αποφάσισα να πάω κι εγώ για να προλάβω μη γίνει κάτι. Όταν έφτασα συζητούσαν με την κοπέλα και τον πατέρα της. Χρειάστηκε πάνω από μία ώρα για να τον πείσω να φύγουμε. Θα βρισκόμασταν το ίδιο απόγευμα να συζητήσουμε όλοι μαζί», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο αδελφός μου πάρκαρε στην αποθήκη και πήγα να του μιλήσω γιατί έφυγε πολύ νευρικός. Μου είπε μετά: “Δεν είσαι αδελφός μου πλέον. Είχα δύο που με κατηγορούσαν, ήρθε και ένας τρίτος, εσύ, αντί να με υποστηρίξεις.” Απλώς λογοφέραμε, δεν πιαστήκαμε στα χέρια. Μετά έφυγα, πήγα σπίτι και κοιμήθηκα. Το απόγευμα που ξυπνήσαμε με τη γυναίκα μου, είπαμε να περάσουμε από εκεί να δούμε τι κάνει. Τον φώναζα και επειδή δεν απαντούσε, άνοιξα τον σύρτη βάζοντας το χέρι από τα παραθυρόφυλλα. Τον βρήκα στη θέση του οδηγού», πρόσθεσε με δάκρυα στα μάτια.

Ο ίδιος κατηγόρησε την αστυνομία για παραλείψεις και λάθη που έγιναν.

«Δεν μπορεί έτσι απλά να κλείνει η αστυνομία μία υπόθεση σαν αυτοκτονία, χωρίς να κάνει έρευνα. Δε μιλάμε για μία ληστεία, αλλά για μία ανθρώπινη ζωή.»

https://youtu.be/XpYWlncD3sQ

«Ψάχνω, δε θα σταματήσω μέχρι να βγει η αλήθεια στο φως. Το ένστικτο της μάνας δεν μπορεί να το ξεγελάσει κανένας. Ευελπιστώ να έχουμε σύντομα τις απαντήσεις που ζητάμε», ανέφερε σε σύνδεση με το «Τούνελ» η τραγική μάνα.

Ο διδάκτωρ γενετιστής – μοριακός βιολόγος, Γιώργος Φιτσιάλος κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής είπε πως μπορεί ακόμη και τώρα να γίνει μία βαθιά έρευνα στο αυτοκίνητο και στο γκαράζ για ανίχνευση DNA, εφόσον ο χώρος παραμένει ανέπαφος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...