Κοινωνία

Κορονοϊός-Εμβολιασμοί: Οι «κόκκινες» περιφέρειες ζητούν να μάθουν το…μυστικό της επιτυχίας στην Κρήτη

Το «μυστικό» της επιτυχίας, αναφορικά με την αύξηση των εμβολιασμών στην Κρήτη, αναζητούν Περιφέρειες της Ελλάδας, οι οποίες βρίσκονται «στο μάτι του κυκλώνα», σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 ο αντιπεριφερειάρχης υγείας, Λάμπρος Βαμβακάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο και όπως μεταδίδουν τα  creta24 και daynight.gr η επιδημιολογική εικόνα της Κρήτης είναι βελτιωμένη, γεγονός που αποτυπώνεται τόσο στα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά, όσο και στις νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία του νησιού. «Αυτή η κατάσταση έχει να κάνει με τους εμβολιασμούς, που καταφέραμε να τους αυξήσουμε και να φτάσουμε στην Κρήτη σε ποσοστό 61% εμβολιασμένων πολιτών και σε νέους σε ποσοστό πάνω από 75%», εξήγησε ο κ. Βαμβακάς.

Όπως συμπλήρωσε, «δεν είναι τυχαίο ότι και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην Κρήτη, αλλά και άλλες Περιφέρειες που βρίσκονται «στο μάτι του κυκλώνα», παίρνουν τηλέφωνα και ρωτούν πως έγινε η εκστρατεία του εμβολιασμού. Παίρνουν και ρωτούν πως βγήκαμε στις πλατείες, πως πήγαμε στα σπίτια και πως καταφέραμε να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βέβαια, όπως επεσήμανε, η Κρήτη χρειάζεται ακόμη ένα ποσοστό 15% για να φτάσει στο επιθυμητό τείχος ανοσίας. «Σε όλη την Ελλάδα τα κρούσματα αυξάνονται και στην Κρήτη παραμένουν σε ένα σταθερό επίπεδο. Αποδώ και πέρα θα πρέπει να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα, καθώς θα μπούμε μέσα, θα χαλάσει ο καιρός, θα ανοίξουν εκδηλώσεις και πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας και να φοράμε τη μάσκα μας», τόνισε.

Ωστόσο, δήλωσε αισιόδοξος καθώς όπως ανέφερε, πραγματοποιούνται καθημερινά 500 νέοι εμβολιασμοί και άλλα 700 άτομα πραγματοποιούν την επαναληπτική δόση.

Κλείνοντας, εξήγησε ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει στο ίδιο πλαίσιο την καμπάνια ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές