Κοινωνία

Σέρρες: «Επέμενε να μη διασωληνωθεί» λέει ο γιατρός του 45χρονου καθηγητή

Οι γιατροί στις Σέρρες έκαναν τα αδύνατα – δυνατά για τον κρατήσουν στη ζωή. Ωστόσο νωρίτερα την Τετάρτη (20.10.2021)… χτυπημένος από τον κορονοϊό ο 45χρονος καθηγητής του μουσικού σχολείου ο οποίος είχε ζητήσει να μη διασωληνωθεί, έπαθε – όπως όλα δείχνουν ανακοπή και άφησε την τελευταία του πνοή!

Ο Χρήστος Καραμάνης, ο οποίος ήταν ανεμβολίαστος και είχε ζητήσει από τους γιατρούς να μην τον διασωληνώσουν σε περίπτωση που το απαιτούσε η πορεία της υγείας του, ήταν πατέρας τριών παιδιών. Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του είχαν ζητήσει από τους γιατρούς να μην προχωρήσουν στη διασωλήνωσή του.

Μιλώντας στο newsit.gr o γιατρός και υπεύθυνος Covid στο νοσοκομείο Σερρών, Θεόφιλος Καλλινικίδης μάς ενημερώνει, από τις πρώτες ημέρες νοσηλείας του, υπέγραψε έγγραφο με το οποίο δήλωνε ότι δεν επιθυμούσε να διασωληνωθεί.

«Είδαμε το περιβάλλον, ότι δηλαδή ήταν εναντίον του κορονοϊού και του εμβολιασμού, έτσι φροντίσαμε να πάρουμε αυτό το χαρτί να το υπογράψει για να είμαστε καλυμμένοι και εμείς. Υπέγραψε με σύμφωνη γνώμη και απαίτηση της γυναίκας του».

Παρόλα αυτά όπως αναφέρει ο κ. Καλλινικίδης, ο 45χρονος δεν χρειάστηκε να διασωληνωθεί και εξηγεί τους λόγους: «Κρατούσε καλό κορεσμό, εξαιτίας της μεγάλης παροχής οξυγόνου που του είχαμε, σε συνδυασμό και με την υπόλοιπη αγωγή, η οποία ήταν συμπτωματική και όχι αιτιολογική, δεν αντιμετωπίζει τον ιό δηλαδή, αντιμετωπίζει τα συμπτώματα».

Και συνεχίζει, λέγοντας ότι «προφανώς έκανε σήμερα (σ.σ. 20.10.2021) ανακοπή με πιθανότερη αιτία, κάποια εμβολή στα πνευμόνια. Ήταν πολύ συνεργάσιμος, προσπαθούσε, είχε τις απόψεις του, αλλά σε αυτά που του λέγαμε ήταν υπάκουος και συνεργαζόταν».

Ο γιατρός τονίζει πως έκαναν ό,τι μπορούσαν, «αλλά είναι περιορισμένες οι δυνατότητες παρέμβασης».

Η γυναίκα του, μας πληροφορεί ο κ. Καλλινικίδης, επέμενε πως δεν πρέπει να διασωληνωθεί από την αρχή. «Το συζητήσαμε μερικές φορές ακόμα με την σύζυγο, αλλά ήταν αρνητική», σημειώνει.

Σέρρες: «Τα παιδιά σήμερα έκλαιγαν συνέχεια βοερά»

Στη συνέχεια, η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Σερρών, Λίλα Σκέμπερη αναφέρει στο newsit.gr ότι ο 45χρονος «ήταν εξαιρετικός άνθρωπος και καθηγητής». Ήταν καθηγητής βυζαντινής μουσικής και τα τελευταία χρόνια ήταν υποδιευθυντής. «Είχε εξαιρετική σχέση με τα παιδιά. Τα παιδιά σήμερα έκλαιγαν, συνέχεια, βοερά» υπογραμμίζει η κα Σκέμπερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είναι μια μεγάλη και ξαφνική απώλεια για μας, που δεν μπορούμε ακόμα να την αντιληφθούμε», μάς λέει.

Από την πρώτη στιγμή, η ίδια, γνώριζε ότι αντιμετωπίζει αυτή τη μάχη με τον κορονοϊό, «νοσηλευόταν μία εβδομάδα στο σπίτι, περίπου και δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο. Είχα καθημερινή επαφή μαζί του. Από την Κυριακή που πέρασε, επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του. Ο ίδιος είχε πολύ καλή ψυχολογία, πίστευε ότι θα γίνει καλά και θα το ξεπεράσει» μεταφέρει στο newsit.gr.

Σχετικά με το ότι δεν επιθυμούσε να διασωληνωθεί, όμως, δεν είχαν κάνει κάποια κουβέντα, «δεν είχαμε μιλήσει γι’ αυτό γιατί δεν προλάβαμε».

Σέρρες: Κλειστό την Πέμπτη (21.10.2021) το Μουσικό Σχολείο 

Σε ένδειξη πένθους δεν θα λειτουργήσει την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου το Μουσικό Σχολείο Σερρών.

«Με μεγάλη οδύνη σας ενημερώνουμε για τον αδόκητο θάνατο του πολυαγαπημένου μας Υποδιευθυντή και επί χρόνια καθηγητή βυζαντινής μουσικής του Μουσικού Σχολείου μας, Χρήστου Καραμάνη. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την απέραντη θλίψη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας. Ως ένδειξη πένθους και συμπαράστασης στην οικογένεια, μετά από συνεννόηση με τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, η σχολική μας μονάδα θα παραμείνει αύριο, Πέμπτη, 21-10-2021 κλειστή. Οι μαθητές θα παραμείνουν στα σπίτια τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Σερρών, Λίλα Σκέμπερη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ