Κοινωνία

Στ. Αλεξανδρής: "Ενεργειακή κρίση και ενεργειακή φτώχεια"

Η ενεργειακή κρίση που οδηγεί και σε φτώχεια εμπλέκεται στη συζήτηση και το  κυρίαρχο αφήγημα της κλιματικής κρίσης , που οδηγεί στο μέλλον ενδεχομένως ακόμη και σε επισιτιστικά προβλήματα παγκόσμια, ανέφερε ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών , στον Τομέα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής με ειδίκευση στους Υδατικούς Πόρους, Σταύρος Αλεξανδρής, στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και τον Γιώργο Σαχίνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ίδιος υποστήριξε ότι άλλο η ρύπανση του πλανήτη από την ανθρώπινη δραστηριότητα και την εντατικοποίηση των διαδικασιών παραγωγής για το υπερκέρδος μεγάλων πολυεθνικών μονοπωλίων και άλλο η στοχοποίηση, συγκεκριμένων λειτουργιών όπως το Co2 από τις λειτουργίες του ανθρώπου και των μοντέλων ζωής , την ώρα που η συζήτηση σχεδόν με χαρακτηριστικά «ιδεοληψίας» οδηγεί σε μια ιδιότυπη «πράσινη τύφλωση», όπου ακόμη και φυσικές διεργασίες δαιμονοποιούνται  και εστίες πραγματικής ρύπανσης του πλανήτη , αποσιωπώνται.

https://youtu.be/nwhKNXcYg1s

Μίλησε ακόμη για την άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά και της στάθμης των υδάτων στη θάλασσα δίνοντας την δική του επιστημονική προσέγγιση, ενώ όπως είπε η «τρύπα του όζοντος» πάλαι ποτέ κορυφαίο θέμα επικοινωνιακής προβολής έχει υποχωρήσει, την ώρα που βίαιες ενεργειακές πολιτικές στο όνομα του χρηματιστηρίου για τον άνθρακα , που το Co2 του, ονομάζεται  ρύπος  και μάλιστα για όλα τα δεινά του πλανήτη, φτωχοποιούν με την ακριβή ενέργεια και ότι αυτό συνεπάγεται , μεγάλα πληθυσμιακά στρώματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...