Κοινωνία

Σέρρες: Άταφος για μέρες παρέμενε άνδρας που πέθανε απο κορονοϊό

Ένας 66χρονος από τη Δράμα ο οποίος πέθανε στο νοσοκομείο Σερρών από κορονοϊόπαρέμεινε για μέρες στο νεκροτομείο καθώς οι συγγενείς του δεν αποδέχονται την αιτία του θανάτου και ζητούσαν νεκροψία – νεκροτομή.

Ο ασθενής νοσηλευόταν για περίπου μία εβδομάδα στις Σέρρες και οι γιατροί προχώρησαν στη διασωλήνωσή του στη ΜΕΘ, δυστυχώς, όμως, άφησε την τελευταία του πνοή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι συγγενείς έλαβαν το πιστοποιητικό θανάτου, αλλά όχι απλά δεν το δέχθηκαν αλλά ζήτησαν τη νεκροψία καθώς δεν πίστεψαν ότι πέθανε από κορονοϊό, παρότι είχαν στα χέρια τους και το θετικό PCR του 66χρονου, όπως μεταφέρει το grtimes.

 

Για περίπου 2-3 ημέρες ο άνδρας παρέμεινε στα ψυγεία του νοσοκομείου ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες και όταν τελικώς διενεργήθηκε η νεκροψία, φάνηκε πως ο 66χρονος είχε εκτεταμένη βλάβη πνευμόνων λόγω του κορονοϊού. Παρών ήταν και εμπειρογνώμονας που όρισε η οικογένεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι συγγενείς λοιπόν πείστηκαν και προχώρησαν τη διαδικασία.

«Αυτή, δυστυχώς, δεν είναι η μοναδική περίπτωση κατά την οποία συγγενείς αμφισβητούν ότι αιτία θανάτου είναι ο κορονοϊός. Είναι αρκετές οι περιπτώσεις στο νοσοκομείο μας. Αυτή ωστόσο ήταν η πρώτη, κατά την οποία ζητήθηκε νεκροψία-νεκροτομή» είπε στο τοπικό μέσο ο διευθυντής της κλινικής covid του Νοσοκομείου Σερρών, Θεόφιλος Καλλινικίδης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ