Κοινωνία

Παρέμβαση Πλίωτα για την αποφυλάκιση του Γιώργου Πατέλη

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλίωτας με αφορμή την πρόσφατη αποφυλάκιση του πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη, θα εξετάσει εάν χωρεί αναίρεση στην απόφαση πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας με την οποία αποφυλακίστηκε το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος είχε καταδικαστεί και για συμμετοχή στην στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσα το Σεπτέμβριο του 2013.

Το Εφετείο κατά πλειοψηφία έκρινε ότι ο Γιώργος Πατέλης πληροί τις προϋποθέσεις για χορήγηση αναστολής της ποινής του έως την εκδίκαση της υπόθεσής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ένα μόλις χρόνο μετά την επιβολή της ποινής στους καταδικασθέντες - μέλη της Χρυσή Αυγή, ο Γιώργος Πατέλης αποφυλακίστηκε και ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε μόλις καθαρογραφεί η εφετειακή απόφαση να του διαβιβαστεί προκειμένου να μελετήσει αν θα ασκηθεί αναίρεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Πατέλης έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και δύο μηνών, από την οποία έχει εκτίσει μόλις 30 μήνες (8 μήνες προσωρινά κρατούμενος και ένα έτος μετά την έκδοση της απόφασης).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...