Κοινωνία

Σεισμός στο Δαμάσι: Βαφτίστηκε η μπέμπα που είχε συγκινήσει το πανελλήνιο

Επτά μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό στο Δαμάσι Τυρνάβου Λάρισας, πραγματοποιήθηκε η βάφτιση μίας μπέμπας. Είναι η μικρή από το Δαμάσι η οποία τις πρώτες νύχτες μετά τον σεισμό έμενε στη σκηνή, προκαλώντας τότε κύμα συγκίνησης σε όλη την Ελλάδα.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής – που ήταν συνεχώς κοντά στους σεισμόπληκτους στο Δαμάσι Τυρνάβου Λάρισας – είδε μία μπέμπα επτά μηνών στην αγκαλιά της γιαγιάς της μπροστά στη σκηνή.

Εκείνο το πρώτο χρονικό διάστημα, που ακολούθησε το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου, η θερμοκρασία το βράδυ έπεφτε χαμηλά και το κρύο ήταν τσουχτερό.

Ο Θανάσης Παιδής, έχοντας μία κορούλα στην ίδια ηλικία με την μπέμπα, αναρωτήθηκε πού θα κοιμηθεί το κοριτσάκι τις βραδινές ώρες… Τότε η γιαγιά του έδειξε το ράντζο που ήδη είχε τοποθετηθεί μέσα στη σκηνή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αμέσως ο περιφερειακός σύμβουλος συνειδητοποίησε ότι δεν είναι δυνατόν ένα βρέφος να κοιμάται στο ράντζο και προφανώς θα υπήρχαν και άλλα μωρά στις κοινότητες που είχαν πληγεί από τον σεισμό, τα οποία βρίσκονταν στην ίδια κατάσταση.

Σεισμός στο Δαμάσι: «Θάλασσα» αγάπης και κουμπαριά

Μια ανάρτηση στα social media που απαθανάτιζε την εικόνα όσων βίωνε η μπέμπα προκάλεσε «κύμα» συμπαράστασης… Αυτό σύντομα γιγαντώθηκε και μεταδόθηκε παντού με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν εκατοντάδες κούνιες, καρότσια και βρεφικά είδη που μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά της σεισμόπληκτης περιοχής, καθώς τα είχαν ανάγκη.

Συνάμα τα γεγονότα εκείνων των δύσκολων ημερών στάθηκαν η αφορμή, ώστε να «χτιστεί» μια ισχυρή σχέση αγάπης ανάμεσα στον Θανάση Παιδή, στην μπέμπα και στην οικογένειά της δεσμός που κατέληξε σε κουμπαριά!

Έτσι ο περιφερειακός σύμβουλος έγινε ο ανάδοχος της μπέμπας, στην οποία χάρισε το όνομα Ανθή, με την τελετή να πραγματοποιείται σε ένα πολύ όμορφο εξωκλήσι του Δαμασίου, τον Άγιο Γεώργιο.

Οι γονείς της μπέμπας – ένα νέο όμορφο ζευγάρι, ο Ζήσης και η Αναστασία – προσπαθούν να αφήσουν πίσω τις πληγές του σεισμού και να συνεχίσουν με αισιοδοξία προς το μέλλον.

Με τη στήριξη των γονιών τους έχουν θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα το σωστό μεγάλωμα της μικρής Ανθής, με το χαμόγελό της να αποτελεί την πιο ισχυρή απόδειξη πως παρά τις δυσκολίες υπάρχει ελπίδα…

Αρκεί να είμαστε πάντα κοντά ο ένας στον άλλον!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ