Κοινωνία

Μάνος Βακούσης για Φιλιππίδη: Δεν καθαρίζει το τοπίο επειδή φυλακίστηκε

Ο δημοφιλής ηθοποιός αναφέρθηκε στο κίνημα #MeToo, τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη

«Η τοποθέτηση του Γιάννη Μόσχου στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Ελληνικού Θεάτρου, συνδυαστικά με την επιλογή της Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Φεστιβάλ Αθηνών, δείχνει ότι υπάρχει από την κυβέρνηση η επιθυμία μίας κοινωνικής κάθαρσης. Βέβαια, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το έργο παλαιότερων καλλιτεχνικών διευθυντών, δηλαδή του Ροντήρη, του Κουν, του Λιβαθινού, του Χατζάκη ή του Λιγνάδη, που έκαναν εξαιρετική δουλειά», ανέφερε ο Μάνος Βακούσης και συμπλήρωσε:

«Γνώρισα τον Λιγνάδη και ξέρω ότι έχει τεράστια μόρφωση. Συνεργάστηκα τρεις φορές μαζί του. Είχα μαγευτεί από τις σκηνοθεσίες του, αλλά δεν ήξερα τίποτα για την προσωπική του ζωή. Αυτές οι απαράδεκτες συμπεριφορές έχουν να κάνουν με την ατομική συνείδηση. Δεν καθαρίζει το τοπίο αν δεν υπάρχει συνείδηση ατομική ή επειδή βάλαμε τον, κατά τα άλλα σπουδαίο ηθοποιό, Πέτρο Φιλιππίδη στην φυλακή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Secret», τόνισε: «Ό,τι γίνεται από φόβο, θα γίνει χειρότερο από τα προηγούμενα. Όταν κάποιος φοβάται, επειδή η φύση του ανθρώπου είναι δαιμόνια, θα βρει νέους τρόπους να βιάσει. Αν δεν καθαρίσει το τοπίο της συνείδησής μας, δεν γίνεται τίποτα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

0

Πτέραρχος Ιατρίδης στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ: Το F-35 δεν είναι μια οπλική πλατφόρμα που θα αποδώσει μόλις την αγοράσεις-Γιατί κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις Belharra

Γιατί λέει πως "εκπαιδεύουμε τους Τούρκους πιλότους στις τακτικές και τις μεθόδους αντίδρασής μας"-Ειδική ανάλυση για...