Κοινωνία

Λέκκας: "Ο «Μπάλλος» δεν ήταν ακραίο φαινόμενο όπως ήταν η Μάνδρα"

Σε αντίθεση με τις αρμόδιες αρχές, που έκαναν λόγο για«ακραία φαινόμενα», ο Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε πως δεν πρόκειται για «ακραία φαινόμενα», τονίζοντας μάλιστα πως αυτά σημειώθηκαν προ τριετίας στη Μάνδρα.

Συγκεκριμένα, μίλησε για «υψηλή βροχόπτωση», που δεν ήταν «ακραίο φαινόμενο», όπως εξήγησε.

«Στα όρια σχεδιασμού των έργων η βροχή»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η βροχόπτωση ήταν μέσα στα όρια σχεδιασμού των έργων», ανέφερε ο κ. Λέκκας.

Και προσέθεσε πως «είχαμε μια πολύ ισχυρή βροχόπτωση, μεγάλα ύψη βροχής, τα οποία προσέγγισαν τα 150 χιλιοστά σε ορισμένες περιοχές του Λεκανοπεδίου, αλλά δεν ήταν αυτό που λέμε ‘ακραίο φαινόμενο’, δηλαδή δεν είχαμε τα ύψη βροχής των 200 χιλιοστών, των 300 χιλιοστών που είχαμε πριν τρία χρόνια στη Μάνδρα».

Όπως είπε, μάλιστα, εάν αυτά τα ύψη έπεφταν στην Αττική, «δυστυχώς, θα είχαμε πολλαπλάσιες επιπτώσεις. Αλλά αυτές οι βροχοπτώσεις ήταν μέσα στα όρια σχεδιασμού των έργων», επανέλαβε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Λέκκας σημείωσε, πάντως, ότι αυτή η βροχόπτωση μεταφράζεται σε 30 εκατομμύρια τόνους νερού που δέχθηκε το Λεκανοπέδιο «και όχι όλη η Αττική», όπως διευκρίνισε, εξηγώντας πως μιλάμε «κυρίως μόνο για τη λεκάνη απορροής του Κηφισού ποταμού».

Εκεί, ανέφερε, έχουμε τεράστια ύψη (σ.σ. βροχής), τεράστιες επιπτώσεις, αλλά βεβαίως, προσέθεσε, «δεν έχουμε τα ακραία φαινόμενα, που ενδεχομένως να μας δημιουργούσαν πολλαπλάσια προβλήματα».

https://youtu.be/XNo7-lbAB2g

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ρώσοι προέλασαν 2 χλμ στην μέτωπο της Κρεμίνα και συνεχίζουν ενώ Σπετσνάζ εξοντώνουν μαζικά Ουκρανούς στο Βερμπόβνοε (Βίντεο)

Περισσότερες Γυναίκες στα χαρακώματα για τους Ουκρανούς δείχνει απελπισία επιλογών-Η Πολωνία παρέδωσε πρόσφατα στην...