Κοινωνία

Πολυτεχνείο: Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. - Γκρεμίστηκε το ''αυθαίρετο'' των αντιεξουσιαστών

Με την επέμβαση της αστυνομίας γκρεμίστηκε ο τοίχος από το αυθαίρετο που έχτιζε ομάδα φοιτητών στο Πολυτεχνείο.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την kathimerini.gr, άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως κοινοβουλευτική αριστερά, μετέφεραν οικοδομικά υλικά (άμμο, τσιμέντο, τούβλα) και άρχισαν εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες, χτίζοντας μια… αίθουσα της Πολυτεχνειούπολης!

Συγκεκριμένα θέλησαν να χτίσουν την αίθουσα κλείνοντας τις τζαμαρίες της και να τη μετατρέψουν σε στέκι τους.

Ο πρύτανης του ιδρύματος Ανδρέας Μπουντουβής και ο κοσμήτορας της ΣΕΜΦΕ Σταύρος Κουρκουλής υποστηρίζουν πως επιχείρησαν να τους σταματήσουν αλλά δέχθηκαν λεκτική βία.

Για το «αυθαίρετο» η Κοσμητεία αποφάσισε να διακοπούν όλες οι λειτουργίες της σχολής (εκπαιδευτικές –συμπεριλαμβανομένων και των μαθημάτων που προσφέρονται από μέλη της σχολής σε άλλες σχολές του ΕΜΠ, διοικητικές, ερευνητικές), σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Επίσης υπεβλήθη αναφορά στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου εις βάρος του… οικοδομικού συνεργείου.

Έτσι λοιπόν η αστυνομία παρενέβη, και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της πήγε στο χώρο με άνδρες της πολεοδομίας.

Ο τοίχος που είχε χτιστεί γκρεμίστηκε και απομακρύνθηκαν τα οικοδομικά υλικά.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας συνόδεψαν σήμερα (15/10) υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Δήμου Ζωγράφου εντός του χώρου του ΕΜΠ, μετά από καταγγελία για παράνομη κατασκευή από ομάδα αγνώστων ατόμων εντός της Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών.  Κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια εισαγγελέα και την πρυτανική αρχή, κατεδαφίστηκε ο αυθαίρετος τοίχος και απομακρύνθηκαν τα οικοδομικά υλικά από συνεργεία του Δήμου.
Χθες, ο Κοσμήτορας της Σχολής Σταύρος Κουρκούλης μαζί με δύο μέλη του Πανεπιστημίου προσπάθησαν να σταματήσουν εν εξελίξει εργασίες ανέγερσης τοίχους, έξωθεν των αμφιθεάτρων καθώς δεν υπήρχε η σχετική οικοδομική άδεια. Ομάδα φοιτητών που βρίσκονταν στο σημείο και λειτουργούσαν ως ομάδα περιφρούρησης, τους απώθησαν και τους εξύβρισαν.

Στη συνέχεια, ο πανεπιστημιακός λειτουργός μετέβη στο Α.Τ Ζωγράφου όπου κατήγγειλε το γεγονός και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Ν.4495/2017 «Περί Ελέγχου και Προστασίας του Δομημένου Περιβάλλοντος». 

Επίσης, η Αστυνομία πραγματοποιεί οργανωμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό του οδηγού του αυτοκινήτου που μετέφερε τα οικοδομικά υλικά και ακόμη τριών ατόμων που συμμετείχαν στις εργασίες της παράνομης κατασκευής».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ