Κοινωνία

Κέρκυρα: Πλημμύρες και κατολισθήσεις - Παρασύρθηκε αυτοκίνητο

Το «χτύπημα» της κακοκαιρίας «Μπάλλος» δέχεται και η Κέρκυρα, όπως έντονα πλημμυρικά φαινόμενα δημιουργούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, περιμετρικά και στο κέντρο της πόλης.

Αυτοκίνητο που έπεσε σε τάφρο στην περιοχή Τρία Γεφύρια, παρασύρθηκε από τους όγκους του νερού, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν οι επιβάτες του.

Την ίδια ώρα κατάρρευσε τμήμα τοιχίου που περικλείει τον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο, στην καρδιά της πόλης, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί, καθώς το γήπεδο ήταν άδειο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Δέντρο ξεριζώθηκε προκαλώντας προβλήματα στο περιφερειακό οδικό δίκτυο στην περιοχή Αγίας Αικατερίνης στη Μέση Κέρκυρα.

Την ίδια ώρα σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν και στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας».

Όπως αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας Δημήτρης Ρούσσος «τις τελευταίες δύο ώρες δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο νησί επτά αεροπλάνα που έρχονταν από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από Αγγλία, Ιταλία και Ιρλανδία».

Τα τέσσερα προσγειώθηκαν στην Αθήνα, δύο στην Πρέβεζα και ένα στο Μπάρι της Ιταλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξάλλου, σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του Λιμεναρχείου Κέρκυρας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, θα εκτελούνται, τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα, μόνο τα δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου.

Το βράδυ το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας απέστειλε στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών της Κέρκυρας προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα συνιστώντας τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ