Κοινωνία

Την Κυριακή η Οικογιορτή στον Γαλλικό ποταμό στην Θεσσαλονίκη

Ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα κυριακάτικο πρωινό με παρατήρηση πουλιών, ξεναγήσεις στον υγρότοπο, παιχνίδια, τοξοβολία και βόλτες με άλογο.

Η εκδήλωση προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 10 το πρωί με εθελοντικό καθαρισμό στο παράκτιο ανάχωμα από την Οικοτοπία και θα συνεχιστεί με παιχνίδια και εργαστήρια από τη Βιβλιοθήκη Καλοχωρίου, την περιβαλλοντική οργάνωση iSea και την εθελοντική ομάδα Εχεδώρου Φύσις, ενώ περίπου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί απελευθέρωση πουλιών από τη Δράση για την Άγρια Ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη σε ένα προστατευόμενο ζωάκι που ζει στην περιοχή, το λαγόγυρο, γι αυτό και την τιμητική τους θα έχουν εργαστήρια και παιχνίδια για το λαγόγυρο από το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ, ενώ επίσης θα πραγματοποιηθεί μίνι έκθεση φωτογραφίας με το θέμα αυτό από φωτογράφους άγριας ζωής.
Στην Οικογιορτή θα συμμετέχουν, όπως κάθε χρόνο, χειροτέχνες και παραγωγοί βιολογικών προϊόντων. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ψωνίσουν προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, στηρίζοντας παράλληλα μικρούς παραγωγούς από τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην Οικογιορτή παρακαλούνται να αναζητήσουν ενημέρωση της τελευταίας στιγμής στην ιστοσελίδα (axiosdelta.gr) ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Φορέα Διαχείρισης για τυχόν πραγματοποίηση ή πιθανή αναβολή της εκδήλωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η 10η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί ως τις 2:30 μετά το μεσημέρι και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Δέλτα και του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού (ΚΠΟΔΔ).

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...