Κοινωνία

Ρόδος: Εισαγγελική εντολή για ιατροδικαστική εξέταση και στα αδέλφια της 8χρονης που βιάστηκε

Η εισαγγελία Ρόδου έχει δώσει εντολή για ιατροδικαστική εξέταση και στα αδέλφια της 8χρονης, η οποία έχει απομακρυνθεί από την οικογένειά της ύστερα από καταγγελία πως έπεσε θύμα βιασμού.

Όπως αναφέρει η Ροδιακή, τα αποτελέσματα από την εξέταση αυτή θεωρούνται εξαιρετικής σημασίας για τη συνέχεια της υπόθεσης.

Η μικρή έχει απομακρυνθεί από την οικογένειά της και βρίσκεται σε κέντρο φροντίδας, ενώ έχει απαγορευτεί η επαφή με κάθε συγγενή της.

Σημειώνεται πως στην ιατροδικαστική εξέταση στην 8χρονη διαπιστώθηκαν στοιχεία που δείχνουν κακοποίηση, όπως εκδορές, στο σώμα και τα απόκρυφα σημεία της.

«Λάβαμε διάταξη της κας εισαγγελέως, η οποία διάταξη αναφέρει προσωρινή αφαίρεση της επιμέλειας του παιδιού από τους γονείς του. Το κορίτσι το έχει αναλάβει η κοινωνική υπηρεσία και οι ψυχολόγοι της δομής, ενώ της έχουν γίνει οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που απαιτούνται για την εισαγωγή της στο ίδρυμα» επεσήμανε στο τοπικό μέσο η πρόεδρος των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κα Μαρία Κορακάκη.

Η ίδια σημείωσε πως «ο ρόλος ο δικός μας δεν είναι να διερευνήσουμε την υπόθεση. Ο δικός μας ρόλος είναι να φιλοξενήσουμε το παιδί για όσο διάστημα χρειαστεί. Η υπόθεση ερευνάται από τις αρμόδιες διωκτικές υπηρεσίες».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ