Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Μεγάλο πλήγμα για τους κτηνοτρόφους στην Ηλεία

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Αθηνά» η οποία έπληξε μεταξύ άλλων περιοχών της χώρας μας και την Ηλεία. Η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο παραπόταμος του Πηνειού που περνάει από την Τοπική Κοινότητα του Κοροίβου. Κτηνοτροφικές μονάδες υπέστησαν ζημιές ενώ πνίγηκαν και ζώα.

Η βροχή άφησε τα περισσότερα σπίτια του χωριού χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ενώ οι στάνες γέμισαν με νερό.

Αρνιά πνίγηκαν ενώ άλλα ζώα γλίτωσαν στο παρά πέντε. Παράλληλα αρκετές ζημιές σημειώθηκαν στον κτηνοτροφικό εξοπλισμό όπως επίσης και στις τροφές των ζώων.

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Απελπισμένοι οι κτηνοτρόφοι

Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής διαμαρτύρονται καθώς αναφέρουν πως το ποτάμι δεν έχει καθαριστεί εδώ και καιρό, και μόλις χθες (Δευτέρα (11/10), μετά την καταιγίδα συνεργείο του ΤΟΕΒ Γαστούνης πραγματοποίησε μια μικρή παρέμβαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες θα πλημμυρίσουμε ξανά» τονίζουν.

«Όλο το βράδυ έβρεχε. Δεν κοιμηθήκαμε καθόλου. Προσπαθούσαμε όλη νύχτα να σώσουμε την περιουσία μας. Μερικά αρνάκια πνίγηκαν, 150 μπάλες σανό καταστράφηκαν, και τα πρόβατα τα σώσαμε την τελευταία στιγμή. Πρέπει να βρεθεί λύση γιατί δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που βρέχει να πλημμυρίζουμε, ζητάμε από τους αρμόδιους τον τακτικό καθαρισμό των ρεμάτων. Αν δεν ανοίγαμε μόνοι μας αυλάκια θα είχαν καταστραφεί όλα», δήλωσε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο κτηνοτρόφος από τον Κόροιβο, Γιώργος Τσίογκας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Δεν του γλίτωσε ούτε ο βασιλιάς Αιγέας! Τούρκος συγγραφέας προαναγγέλλει την πρώτη φάση του σχεδίου υπαγωγής των νησιών μας στην τουρκική επικράτεια

“Βρώμικα” παιχνίδια με την ιστορία του Αιγαίου παίζουν οι Τούρκοι και ως γνωστόν η ιστορία εκδικείται