Κοινωνία

ΕΠΑΛ Ευόσμου: Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή για τους 3 νεαρούς

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή στα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Ευόσμου. Οι παραινέσεις της εισαγγελέως.

Ένοχους για διατάραξη κοινής ειρήνης, χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους τρεις νεαρούς από 18 έως 21 ετών για τα επεισόδια έξω από το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου που βρισκόταν υπό κατάληψη.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με 3ετή αναστολή, στον καθένα.

«Έχετε πάρει το λάθος δρόμο, να προσέξετε μην βρεθείτε στη φυλακή» είπε η εισαγγελέας της έδρας, απευθυνόμενους προς τους κατηγορούμενους, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Ενδεχομένως η ποινή να σας αποτρέψει από την τέλεση παρόμοιων πράξεων στο μέλλον», πρόσθεσε.

Ανάμεσα στους νεαρούς είναι και δύο μαθητές του ΕΠΑΛ καθώς και ένας απόφοιτος, ενώ συνελήφθησαν καθώς σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων - αστυνομικών, συμμετείχαν μετά τα επεισόδια, σε πορεία 100 ατόμων η οποία κινούνταν στην περιοχή με προορισμό τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης όπου είχαν προηγηθεί τα προηγούμενα 24ωρα επεισόδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις απολογίες τους οι ίδιοι αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στα επεισόδια, αποδέχθηκαν όμως εμμέσως τη συμμετοχή τους στην πορεία.

Ο πρώτος είπε ότι «βρέθηκε τυχαία στην πορεία με το πατίνι του», ο δεύτερος «λόγω περιέργειας» κι ο τρίτος «αναζητώντας την ξαδέλφη του».

Όταν ο πρώτος ρωτήθηκε για το λόγο της κατάληψης στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, απάντησε ότι έγινε σε «ένδειξη συμπαράστασης προς τους μαθητές του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης επειδή είχαν μπει οι αναρχικοί».

Υπενθυμίζεται ότι, στα επεισόδια ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε αντικείμενα σε αστυνομικούς στήνοντας οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων στους οποίους έβαλαν φωτιά.

Για τα επεισόδια είχαν συλληφθεί επίσης πέντε ανήλικοι και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ