Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

«Ελευθερία» ξανά αλλά...μόνο για εμβολιασμένους - Σαρωτικοί έλεγχοι σε εστίαση και διασκέδαση

Στην εστίαση, όπου είναι πλήρως εμβολιασμένα άτομα δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός. Το προσωπικό θα τηρεί όλα τα μέτρα όπως η χρήση μάσκας και ατομική προστασία. Στους χώρους διασκέδασης υπάρχει πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους, που σημαίνει… κανονικά οι όρθιοι, κατ’ επέκταση επιστρέφει ο χορός.

Οι ανοιχτοί χώροι θα λειτουργούν πλήρως και θα είναι πολύ αυστηρό το πλαίσιο σε όσους έχουν μη εμβολιασμένους ή δεν έχουν νοσήσει. Για τους μεικτούς χώρους ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν.

Όλοι οι άλλοι χώροι που είναι μόνο για εμβολιασμένους θα έχουν τον περιορισμό της χρήσης μάσκας και όλα αυτά θα επανεξεταστούν σε 15 ημέρες.

Να σημειωθεί ότι στις κόκκινες περιοχές δεν θα ισχύουν πλέον μέτρα, αλλά θα γίνεται γνωστή η επιδημιολογική κατάσταση της κάθε περιοχής. «Δεν υπάρχει πλέον το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας και διασκέδαση και εστίαση θα λειτουργούν κανονικά», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι θα ισχύει σε σινεμά και θέατρα

Σε ό, τι αφορά την ψυχαγωγία (σ.σ. θέατρα, κινηματογράφους κλπ), οι επιχειρηματίες θα μπορούν να επιλέξουν αν οι χώροι θα λειτουργούν ως αμιγείς -δηλαδή μόνο για εμβολιασμένους- ή ως μεικτοί.

Αν η επιλογή των επιχειρηματιών είναι να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι, τότε η πληρότητα θα είναι στο 100% και το μέτρο των απαραίτητων αποστάσεων δεν θα ισχύει. Ωστόσο θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα.

Αν οι χώροι λειτουργήσουν ως μεικτοί, τότε:

Θα ζητείται αρνητικό rapid test 48 ωρών και η μάσκα θα είναι φυσικά υποχρεωτική, ενώ η πληρότητα δεν θα είναι στο 100%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαρωτικοί έλεγχοι

Από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), σε συνεργασία με τη ΔΙΜΕΑ, την Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες Περιφερειών και τις Δημοτικές Αστυνομίες, αρχίζει ειδικό πρόγραμμα ελέγχων. 

Στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος, συγκροτούνται μεικτά κλιμάκια, από τις παραπάνω υπηρεσίες και φορείς, τα οποία θα περιπολούν σε όλες τις περιοχές τις χώρας.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα θα επικεντρώνεται στους ελέγχους πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά και ταυτοπροσωπίας σε όσους εισέρχονται σε κλειστούς χώρους επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης, σύμφωνα με τις αλλαγές που τίθενται σε ισχύ.

Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από τα αστικά κέντρα, αλλά θα επεκταθούν μέχρι και στο τελευταίο χωριό της χώρας και «θα καλύψουν το σύνολο της επικράτειας και των δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των σχετικών μέτρων, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας», όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ).

Για το σκοπό αυτό, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, από το Σάββατο (09.10.2021) θα διατίθενται συνολικά και καθημερινά χιλιάδες αστυνομικοί σε κάθε τομέα της επικράτειας, προκειμένου, μαζί με τους υπαλλήλους των συναρμόδιων υπηρεσιών, να πραγματοποιούν με αυστηρότητα και χωρίς εξαιρέσεις τους ελέγχους σε κάθε γωνιά της χώρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...