Κοινωνία

Πάτρα: Καλούν σε μεταμεσονύχτια πάρτι μέσω social media για να αποφύγουν τους ελέγχους – Τα κινητά «απαγορεύονται»

Με μια σειρά τεχνάσματα επιχειρηματίες της νύχτας και υπεύθυνοι νυχτερινών κέντρων στην Πάτρα επιδιώκουν να ξεφύγουν από τους ελέγχους για το αν τηρούνται τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», η έναρξη του προγράμματος συγκεκριμένων χώρων διασκέδασης, που χρονικά προσδιορίζεται μετά τις 4 τα ξημερώματα γίνεται γνωστή μέσω διαδικτυακών καλεσμάτων. Οι θαμώνες ενημερώνονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από στόμα σε στόμα διαδίδεται ποιο κατάστημα και πότε θα ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχθεί τον κόσμο, που επιθυμεί να διασκεδάσει κυριολεκτικά μέχρι να βγει ο ήλιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η βασική προϋπόθεση για την είσοδο

Αυστηρή προϋπόθεση για την είσοδο, είναι η πλήρης εχεμύθεια αφενός και αφετέρου η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στην «Π», η απαγόρευση αφορά στις αναρτήσεις στα social media φωτογραφιών και βίντεο από τους συγκεκριμένους χώρους.

Πρόκειται για «προληπτικά» μέτρα που φαίνεται πως λαμβάνουν οι επιχειρήσεις, ώστε να αποφύγουν κακοτοπιές, που μπορεί να οδηγούσαν στο κατώφλι τους, την Αστυνομία. Όπως συνέβη το βράδυ του Σαββάτου σε γνωστό κλαμπ της πόλης, όπου όπως αποκάλυψε χθες η «Πελοπόννησος», τα stories των παρευρισκόμενων στο Instagram, ήταν εκείνα που «πρόδωσαν» το αδιαχώρητο που επικρατούσε, με τους αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, να σπεύδουν στο σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

80 όρθιοι διασκέδαζαν, έπεσε «καμπάνα»

Η «απροσεξία» είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν 80 πελάτες όρθιοι να διασκεδάζουν, να συλληφθεί για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών ο ιδιοκτήτης, να του βεβαιωθεί πρόστιμο 2.000 ευρώ και 7ήμερο λουκέτο της επιχείρησης.

Σε πεδίο αντιπαράθεσης τείνει να εξελιχθεί η εφαρμογή των μέτρων μεταξύ των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της διασκέδασης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν ήδη δυο «στρατόπεδα». Εκείνων που κατά γράμμα εφαρμόζουν το νόμο και εκείνων που συνειδητά παρανομούν, με πηγές της «Πελοποννήσου» να αναφέρουν πως οι «καρφωτές πάνε σύννεφο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ