Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ποινική δίωξη στον 34χρονο που συνελήφθη ως μέλος του ISIS

Ποινική δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση ασκήθηκε στον 34χρονο Ιρακινό που συνελήφθη ως μέλος του ISIS.

Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι ο 34χρονος είχε το προφίλ του οικογενειάρχη. Εργαζόταν περιστασιακά, είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά. Τα τρία χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα δεν απασχόλησε ποτέ τις Αρχές, γεγονός που σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία κάνει την ΕΛ.ΑΣ. να πιστεύει ότι πιθανότατα έβαλε τέλος στη σύνδεσή του με τον ISIS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η υπόθεση ωστόσο είναι τόσο σοβαρή που οι ελληνικές Αρχές θα εξαντλήσουν την έρευνα. Το βασικό τους «όπλο» είναι το κινητό τηλέφωνο του Ιρακινού, το οποίο έχει ήδη μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.. Μέσω αυτού θα προσπαθήσουν οι Αρχές να «χαρτογραφήσουν» το δίκτυο επαφών του, κάνοντας ακόμα και ανάκτηση δεδομένων που έχουν διαγραφεί από τη συσκευή.

Στην έρευνα συμμετέχει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία διαθέτει το πλήρες προφίλ του 34χρονου Ιρακινού από τη ζωή του πριν φτάσει το 2018 στη χώρα μας, ταξιδεύοντας από τα τουρκικά παράλια στη Μυτιλήνη. Αμέσως μετά την άφιξή του σε ελληνικό έδαφος άρχισε να διεκδικεί πολιτικό άσυλο. Ακόμα και όταν τα αιτήματά του απορρίφθηκαν εκείνος προσέφυγε στα ελληνικά δικαστήρια επιμένοντας ότι για ανθρωπιστικούς λόγους δικαιούται άσυλο.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ