Κοινωνία

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Σε αστυνομικό κλοιό η Σταυρούπολη υπό τον φόβο νέων επεισοδίων - Καταγγελία μητέρας για άγριο ξυλοδαρμό της κόρης της

Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται η Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης υπό τον φόβο νέων επεισοδίων. Έξω από το κτήριο στο οποίο στεγάζονται το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ, βρίσκονται  κλούβες των ΜΑΤ, ενώ περιπολούν αστυνομικοί, οι οποίοι επιτρέπουν την είσοδο στο σχολικό συγκρότημα μόνο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Παρόμοιο είναι το σκηνικό και έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου.

Έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης έχουν συγκεντρωθεί φοιτητές – μέλη αριστερών οργανώσεων, οι οποίοι μοιράζουν φυλλάδια για την συγκέντρωση και την αντιφασιστική συναυλία, την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, ημέρα καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

Στο μεταξύ, σήμερα Δευτέρα 4/10 στις 12.00 το μεσημέρι, μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, για τους δύο συλληφθέντες μετά τα επεισόδια του Σαββάτου.

Συγκλονιστική καταγγελία

Η μητέρα μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 περιέγραψε τα όσα έζησε η 15χρονη και περιέγραψε την ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο.

Η μητέρα είπε πως η κόρη της, μαθήτρια του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: «Έκανε καταγραφή των γεγονότων μέσα στο σχολείο, κάτι που εξόργισε και τους μέσα και τους έξω από το σχολείο και δέχθηκε επίθεση και όσοι πήγαν να την υπερασπιστούν ξυλοκοπήθηκαν εξίσου άγρια μέσα στο σχολείο από μαθητές του σχολείου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημείωσε πως το παιδί είναι τρομοκρατημένο και αρνείται να πάει στο σχολείο, ενώ και άλλοι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους, καθώς η κατάσταση δεν έχει ομαλοποιηθεί ακόμα. Όπως είπε, μόλις το 1/3 το μαθητών αυτή τη στιγμή πηγαίνει στο σχολείο.

Τόνισε πως την ώρα που η 15χρονη δέχτηκε επίθεση κανένας καθηγητής δεν ήταν κοντά και δεν προσέτρεξε σε βοήθεια, αφήνοντας αιχμές κατά του διδακτικού προσωπικού. Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά: «το μόνο παρόν ήταν η απουσία τους».

Μίλησε για συνεχή παραβατική συμπεριφορά των εφήβων που προκαλούν τα επεισόδια και επιτέθηκαν στην κόρη της και έσπευσε να τονίσει πως «το αυγό πρέπει να σπάσει και τα φιδάκια να πατηθούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρει το GRTimes για μια ακόμη μέρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται περιμετρικά του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ενώ από το πρωί πραγματοποιούν ελέγχους σε όσους πλησιάζουν το σχολείο.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, μπροστά στην κλούβα των ΜΑΤ, στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Θράκης, φοιτητές της ΚΝΕ μοιράζουν φυλλάδια στους πολίτες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...