Κοινωνία

Λάρισα: Η αντίδραση του Μάξιμου Χαρακόπουλου μετά τις έντονες αποδοκιμασίες στον μητροπολίτη

Τα παραπάνω δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19, που διενεργήθηκαν, ύστερα από προτροπή του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερωνύμου, στον αύλειο χώρο του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Αχιλλίου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «η πρωτοβουλία του μητροπολίτη μας είναι η πλέον εύστοχη απάντηση για τον τρόπο συμβίωσης της πίστης με την επιστήμη. Οφείλουμε όλοι να κατανοήσουμε ότι αυτά τα δύο δεν είναι μεταξύ τους αντίπαλα στοιχεία στη ζωή του ανθρώπου, αλλά απολύτως αλληλοσυμπληρούμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξάλλου, από τις απαρχές της ιστορίας η ανθρωπότητα μαθαίνοντας τους νόμους της φύσης επεδίωκε να αντιμετωπίζει τις ασθένειες.

Με την υπεύθυνη στάση όλων μας, τόσο απέναντι στους εαυτούς μας όσο και απέναντι στους συνανθρώπους μας, μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν τη δύσκολη δοκιμασία της πανδημίας που μας ταλανίζει σχεδόν επί μια διετία. Ας ευχηθούμε ότι σύντομα, με την βοήθεια του Θεού, θα καταφέρουμε να επαναφέρουμε την κανονικότητα στη ζωή μας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ