Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Ντοκουμέντο - Η στιγμή της άγριας επίθεσης σε αφισοκολλητές της ΚΝΕ μέσα από εικόνες

Σε δεκατέσσερις προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ, έπειτα από την επίθεση που σημειώθηκε εναντίον μελών της ΚΝΕ, στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης. Από την επίθεση ακροδεξιών τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με την αστυνομία, τρία άτομα, εκ των οποίων στα δύο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στο σπίτι τους, ενώ ένας 22χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Όλα έγιναν στις 12:10. Μέλη της ΚΝΕ που μοίραζαν φυλλάδια και έκαναν αφισοκόλληση στην πλατεία Ελευθερίας, δέχτηκαν επίθεση από 10 άτομα που εμφανίστηκαν με κράνη και κρατούσαν από αλυσίδες μέχρι στυλιάρα. Όπως φαίνεται στις εικόνες που έστειλαν αυτόπτες μάρτυρες στο newsit.gr, τα επεισόδια επεκτάθηκαν και σε καφετέρια που υπήρχε στο σημείο με τους δράστες να κυνηγούν τα άοπλα μέλη της ΚΝΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι μαυροντυμένοι ακροδεξιοί άρχισαν τα τυφλά χτυπήματα και στην περιοχή επικράτησε πανδαιμόνιο. Οι ύβρεις ξεσήκωσαν μια ολόκληρη περιοχή, στην οποία κινούνταν ακόμα και μικρά παιδιά. Τα θύματα περικυκλώθηκαν και ήταν αδύνατον να αποφύγουν τα χτυπήματα. 

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει στο voria.gr, τη στιγμή της επίθεσης, την οποία είδε από το μπαλκόνι του. «Βγαίνοντας στο μπαλκόνι είδα έναν νεαρό να τρέχει. Εκείνη τη στιγμή γλίστρησε και έπεσε ενώ από πάνω του έσπευσαν δύο άτομα που ξεκίνησαν να τον χτυπάνε», αναφέρει ο ίδιος, σημειώνοντας πως τα άτομα φορούσαν κουκούλες κάποιοι είχαν ρόπαλο και αλυσίδες. «Μάλιστα, κάποιοι εισήλθαν σε καφετέρια και ακούστηκε ένας θόρυβος σαν να έσπασαν τζαμαρίες», σημείωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Οι δράστες τρέχουν να απομακρυνθούν και στο σημείο σπεύδουν αστυνομικοί. Βλέπουν άντρες αιμόφυρτους με χτυπήματα στο κεφάλι που θα μπορούσαν να αποδειχτούν μοιραία. Ευτυχώς δεν κινδυνεύει καμία ανθρώπινη ζωή.

Μέλη της ΚΝΕ που έζησαν τα δραματικά γεγονότα κάνουν λόγο για μία δολοφονική και εξαιρετικά βίαιη απρόκλητη επίθεση. Δείτε το βίντεο του grtimes.gr…

Λίγη ώρα μετά την επίθεση ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να υποβάλει μήνυση για το περιστατικό.

Η νέα επίθεση ξυπνάει δυσάρεστες μνήμες από το πρόσφατο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα από την άγρια επίθεση σε αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Την επίθεση που δέχτηκαν τα μέλη της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση με αλυσίδες και άλλα δολοφονικά μέσα σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη, την ώρα που πραγματοποιούσαν μαζική πολιτική εξόρμηση με το Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής προς τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία για τη συσπείρωση και συμπόρευση με ΚΚΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι θρασύδειλοι ναζιστές εγκληματίες επιτέθηκαν μπροστά σε εκατοντάδες εργαζόμενους, νέους και παιδιά, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για εγκληματική ναζιστική συμμορία. Τραυμάτισαν τέσσερα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Μπροστά στη μαζική αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, τράπηκαν σε φυγή. Αν νομίζουν πως θα φοβίσουν το λαό, τους ανθρώπους του μόχθου και τη νεολαία είναι βαθιά γελασμένοι. Η δράση τους πρέπει να συναντήσει την καθολική αντίδραση, να απομονωθεί ο φασισμός».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ